ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Her yeni fikir, başlangıçta diğerleri arasında azınlıkta kalır. Thomas Carlyle Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA
sera.

sera.

4.4.2011 13:51:08

Ne de güzel, haklı demişsiniz..
Edep.. İnsanı insan yapan, insanı diğer canlılardan ayıran.

Yunus Emre'nin
"ilim meclislerinde aradım kıldım talep,
ilim geride kaldı illa edep illa edep." dediği gibi..

Edep, konuştuğun zaman dilini, yalnız kaldığın zaman kalbini, dışarıya çıktığın zaman gözünü korumak değil midir aslında..
Ve tekniğinde yardımıyla maalesef ve ne çok tükeniyor değer denilenler. Değersizlikler itibar kazanmaya başlanmış toplumda. Hırslar, menfaatler, riya, çıkar oturmuş baş köşeye.. Üç beş günlük yaşanır olmuş dostluk denilen hatta o sevdalar.. Ne vicdan, ne sadakat ne merhamet ve ne de en önemlisi utanma duygusu kalmış. Biz küçükken büyüklerini say, küçüklerini koru diye büyütüldük. Öyle bildik öyle yaptık. Büyüdük hala öyleyiz, öyle olduk. Mahçup oluruz kendimizinden büyüğün yanında bacak bacak üstüne atmayı, sigara yakmayı bile.. Yer veririz. Oysa gençler? Gençliğimiz... Denilse de yapan kim! Tutan, uygulayan kim!
Kirletir olduk, kirlendiğimizin farkında olmadan.. Tükeniyoruz tüketirken..
Güzel ahlak, insani değerlere sahip olmak erdem, meziyet değil nerdeyse eziyet haline gelmiş..

Kutlarım haklı serzenişteki, doğruları dile getiren 'Şiir'inizi.
Saygı ve sevgilerimle Sevgili Şaire...

Şiir Bilgi

Mutedildalgalı

Mutedildalgalı

Edep ya Hû


Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.