Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
HALİL ZENCİROĞLU
HALİL ZENCİROĞLU

hüzün saltanatı

Yorum

hüzün saltanatı

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

1114

Okunma

hüzün saltanatı

daralıyor ruhum
düşüncelerim boynumda kement
gelgitler yumağı âdeta zihnim
bakışlarım çıkmaz sokağa namzet
adımlarım bir ileri iki geri
sayamadım uykusuz geceleri
bilmem ki ben miyim yokluk
yoksa yok muydu varlık

çaresizlik pranga gibi ayağımda
avuçlarım yalnızlığı tuttu hep
kimsesizim ve sessizim
bataklığa saplandı özgürlüğüm
nerede gözyaşını silecek gökteki el
hiçliğim duygularımı sürükler peşinden
sebepsizim ve hesapsızım
zamanı belli
belki ben habersizim

kar taneleri simsiyah
yağmur göğe yağıyor
gidiliyor geri geri, çıkılıyor aşağıya
mutluluk eski günlerde saklı
hüznün sesi yüksek çıkıyor her sokakta
bilmem ki karanlık ne kadar saklar aydınlığı
yalnızlık ne zaman kucaklar umudu
güneş doğmadan batıdan
bir ses duyulur mu sevgi ülkesinden

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Hüzün saltanatı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hüzün saltanatı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
hüzün saltanatı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL