Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
ozan hadim
ozan hadim

Bir Hasret Türküsü

Yorum

Bir Hasret Türküsü

( 2 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

1349

Okunma

Bir Hasret Türküsü

Bir Hasret Türküsü

Alıp götürdüler seni yanımdan.
Bir heykel diktiler akan kanımdan.
Sonra can taktılar cansız canımdan.

Ruhumu cesetten lif lif soydular.
Bir de aramıza gurbet koydular.


Nerde o sevgiler o sevgililer?
Hepsi görünmeyen uzak yerdeler.
Hala kulağımda tatlı nağmeler.

Sevdanın ateşi birden söner mi?
Gel desem nazlı yar geri döner mi?


Ferhatleyin karlı dağları delsem
Gamzendeki çiyi ruhumla silsem
Kalmadı takatim yanına gelsem

Burçlardaki sevda yere iner mi?
Böylesi kasırga hemen diner mi?


İçimde acıyla kıvranır sevgim.
Ozan Hadim bitmez çoğalır derdim.
Bir sevda uğruna canımı verdim.

Nazlı yar kabrimde çiçek derer mi?
Sev desem; ölürsem yine sever mi?

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Bir hasret türküsü Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir hasret türküsü şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Hasret Türküsü şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Murat Çakır (şeker29)
Murat Çakır (şeker29), @muratcakir-seker29-
13.1.2016 15:31:37
yüreğine sağlık ozanım
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL