Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
ozan hadim
ozan hadim

Bir Bilene Danıştım

Yorum

Bir Bilene Danıştım

( 1 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1204

Okunma

Bir Bilene Danıştım

Bir Bilene Danıştım

Alçak gönül, tevazu,
Sana olsun hal, dedi.
Sakın kem söz söyleme,
Olsun dilin lal, dedi.
Edep, hayâ, fazilet
Yüce servet, mal, dedi.
Doğruluktan ayrılma,
Tutunduğun dal, dedi.
Zalim nefse meyletme,
Yerden yere çal, dedi.
Her zaman hakkı söyle,
Dilden düşsün bal, dedi.
Evliyaya bende ol,
Huzurunda kal, dedi.

Ozan Hadi’m sevdalan,
Hasretiyle sol, dedi.
Düşküne yardımcı ol,
Üstüne ger kol, dedi.
Sabır olgunlaştırır,
Sen de sabret ol, dedi.
Hırsla, tamahla değil
Muhabbetle dol, dedi.
İstersen Hak’tan iste,
Hazinesi bol, dedi.
Niyeti bozukların
Tavırları rol, dedi.
El, dil, bel, ‘Edep Ya Hu’
Hakikate yol, dedi.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Bir bilene danıştım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir bilene danıştım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Bilene Danıştım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL