Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
abdullah soylağ
abdullah soylağ

ÜLKEMİN ORMANLARI

Yorum

ÜLKEMİN ORMANLARI

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1462

Okunma

ÜLKEMİN ORMANLARI

Ülkemin tüm varlığı, yemyeşil bir denizsin
Elimdeki kalemsin, yazdığım defterimsin.
Geçimimi sağlarken, alnımdaki terimsin
Gezerken dinlenirken sevdiğim tek yerimsin.

Orman yurdun her şeyi, tabiatın süsüdür,
Pınarların kaynağı, toprağın örtüsüdür.
Onu koru yetiştir, Güzelleşsin vatanın,
Kırlarında gezerken, neşe dolsun her yanın.

Rüzgarlar şarkı söyler ağaçların dalında,
Çiçekler şifa olur arıların balında.
Yeşilliğin gönlüme bir ferrahlık veriyor,
Bulutlar yağmur olup yaprağında eriyor.

Yakarsan, çıplak kalır yurdumuzun dağları
Kesersen çöle döner, ovamızın bağları.
Ağaç dikmek istersen, hiç düşünme sen bir an
Orman milli servettir, onu koru her zaman.

Abdullah Soylağ

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ülkemin ormanları Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ülkemin ormanları şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÜLKEMİN ORMANLARI şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL