Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Aldin Aydoğdu
Aldin Aydoğdu

Amasya'da Bugün

Yorum

Amasya'da Bugün

( 3 kişi )

0

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

1107

Okunma

Amasya'da Bugün

Vadiye küskün, yeşili yitik ırmağa,
Göz yaşlarımdan döktüm ağıtlar.
Uzun gölgelerinde çocuksu anılarım
Çınar altları her köşesinde saklar.

Dertli dolap günlerinde aklım,
Badem çiçekli mevsimini arar…
Güneş güne kırılmış yalı evlerinde,
Yitik cumbalar da Mihri Hatunlar…

Şadırvanlarda uluhiyet damlaları...
Saflar sıkı, geniş kubbelerde gezinir sala…
Gönül koşusu gün yangınıötesinde.
Minareler mavi göğe çağrı yazar.

Dile türkü düşer han duvarlarından.
Ok yemiş nice feryadı saklar surlar.
Boş sayfalar bekler, yaşam sevinci.
Çıkmaz sokaklarda sonsuz kaldırımlar.

Ah Amaysam;
Üşümüş kardan adamlı günlerine,
Semaverin sıcaklığını topluyorum.
Ferhat suyuna kavuşan bağlarında,
Misketine asılı günlerini kokluyorum.

pAlto 9.07.2014

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Amasya'da bugün Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Amasya'da bugün şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Amasya'da Bugün şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL