Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
orhanti
orhanti

Zeban

Yorum

Zeban

( 3 kişi )

4

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

1161

Okunma

Zeban

Zeban


ne saklasa dili çakır
kara yüze çöker kör çukur
’yer demir, gök bakır’mış - ağu ya öze
kızıl ufuk aklasa, ecel emir.

karabasanmış - gözü milli!
yüreği delli, damlar ateş
nasıl tutar onu, domuz bağı?
kaynar içi, kusar alev
döndür ayı hadi, göstersin.

saati şaşkın, akrebi topal adam
hândın hani, peri meclisinde
elâya kandın işte, yaktın körü
bildin hanyayı konyayı, moru
dünyayı çevir şimdi, otursun.

gün gelir cemre döner
gül açar, kıran girer yaza
ala yumru kuşa bak - nâçar kışa
söndür ille güneşi, yakarsın.


01 Günay 2014

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Zeban Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Zeban şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Zeban şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
orhanti
orhanti, @orhanti
11.9.2014 00:33:54
Siz de âşık olun da görün;
güneşin yaktığı yürekler olun da bilin!
Normal değil, yani aşktan ölün!

:)
orhanti
orhanti, @orhanti
27.7.2014 18:09:29
Seçki kuruluna çok teşekkürler efendim...
Nice bayramlara diyelim..
orhanti
orhanti, @orhanti
18.7.2014 20:19:55
Merhaba sayın Gülhşah Gayret Hanım,

Efendim, bu kalemin alışkanlığı olduğu üzere, bir yandan ahenge dikkat edip, öte yandan da anlamın derinliğini ve bütünlüğünü kotarmak genel olarak izlediği bir tarz idi. Çoğu kere derinliğin aşırılığından dolayı olumsuz tepkiler almaktayım. Çünkü bir öbeğin içine hapsedilen onca imgenin, ses yankılamaları da dikkate alınınca, şiirlerin biraz kafa karıştırıcı olması, sersemletici bir etki yaratması mümkündü elbette. Şiirin bir emek işi, kurgunun sanatla evrildiği bir çerçeveye sahip olması ise bu kalemin gözardı edemediği bir kıstas oldu hep. Ancak, öylesine akıp giden şiirleri de yazdı aynı kalem; "Faili Meçhul", "Fizik Yasaları", "Şeytana Şiir", "Memed" belki bunların birkaçıdır.

Burada, yine buruk bir yüreği anlattık; öyle ki, söylenemeyen onca dilleri, papirüse dökmeye çalışmanın imgecesi belki de..
Uğramanız ve değerlendirmeniz, yazarını onurlandırdı bile.. Çok teşekkürler efendim. Selamla.

Gülşah Dağlı
Gülşah Dağlı, @gulsah-dagli
18.7.2014 17:24:09
5 puan verdi
Kafam karıştı :))

anlamlıdır muhakkak ta ben anlamamışımdır ,,,


saygılar,tebrıkler
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL