Bir kimseyi sahip olmadığı sıfatlarla övmek, onu kibarca yermek demektir. cemil sena
MÜSLÜM TAŞ
MÜSLÜM TAŞ

Onların içinde yalnızdım

Yorum

Onların içinde yalnızdım

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

991

Okunma

Onların içinde yalnızdım

Onların içinde yalnızdım

Sohbet ediyorduk, kahkahalar atıyor, bazen dalıp geçmişe hüzünle bakıyorduk.
Her şey güzeldi yerli yerindeydi, tepemizdeki ağaçların yapraklarının arasından güneşin sıcaklığı okşuyordu tenimizi,
Kahvelerimizi yudumlarken birden yüreğimin sahibi geldi, onu hiç kimse göremiyordu duygularımı kucakladı, yüreğimin elinden tuttu ve haydi gidelim diye mırıldandı kalbime.

Coştu yüreğim, mısralar ile yalnız kaldım, kabardı duygularım onlarca kişinin gözünün önünde bulutlar üstünde dolaşıyordum.


Ey hasret-keş biçare divane gönlüm
Mahrumiyetin ile nasıl mutlu olurum

Yokluğunla kavrulurken deli yüreğim
Bezm-i Safa’da eğlenir mi vücud-u hissim

Ey yokluğunu kucakladığım ranam
Hayalinle her daim bak mesut yüreğim

Sen çağırırsın da, sana yol almaz mı kalbim
Bırakıp âlem-i zevki gelmez mi hayalim



Farkına vardım ki onların içinde yalnızdım, oysa onlar onlarca kişiydi.




HASRET-KEŞ : Özlemiş, özleyen, hasret çeken.
BEZM-İ SAFA : Eğlence meclisi, eğlenmek için toplanmak
VÜCUD-U HİSSÎ : His ile bilinen vücud. Hisse aid vücud, varlık. Duygulu cesed.



Müslüm Taş 17/12/2013

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Onların içinde yalnızdım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Onların içinde yalnızdım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Onların içinde yalnızdım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL