Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
yakamozizmir
yakamozizmir

Sensizlik zamanları-3

Yorum

Sensizlik zamanları-3

( 1 kişi )

1

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1070

Okunma

Sensizlik zamanları-3

Yine ağaçların soyunma zamanı. Göçmen kuşların vedasında mevsim. Sarıdan turuncuya renk cümbüşü umutlar. Aşk, içimde yakut rengi bir alev. Ve amansız özlemiyle gözlerin. Balım diyen sesinin, uzandıkça yiten ellerinin uzağına düştüm yine.

Bilirsin, bilirsin her sonbahar ayrılık vakti. Gecenin sessizliği melodisiyle inletirken hatıraları, seni hangi mevsimden çalıp da sarsam yüreğime? Mavi bir düş gibi gülüşünle gelirsin, bahardan. Bütün mevsimler bahar kesilir, sen gülünce. Bütün ağaçlar sen olur ansızın. Bütün bahar sen kokar baştanbaşa.

Sesinle başlar aşkın dansı. Kulaklarımda yalnız bir ses, tek bir sözcük vardır, bilirsin. Ellerim bir tek senin ellerini tanır. Bir de kitapları ve kurşun kalemleri. Gözlerim bir tek seni bilir, bir de içime sakladığım yağmur bulutlarını…

Ah! Uzakların, ayrılıkların öyküsü. Ah! Kerem’in yandığı Aslı, Tahir’in sevdiği Zühre, ben bir Mecnun’un Leyla’sı olmaya and içtim. Aşk şarabını yudumlarken yavaşça, sevdiğimin elini yüreğimin üstüne tuttum.

Şimdi zamansız ayrılıkların acısı dağlarken yüreğimi, kuşlar yeni bir beste gibi seni söylesin kulağıma. Senin rengine boyansın gökyüzü. Ve ben rüzgâra fısıldayayım sana yazdığım şiiri:

“üç harfe dokundum sessiz mi sessiz
yeni bir halayı tuttu elimiz
mendilimi okşadı arşın seması
ses verdi dâra durdu kırk semahın turnası

yedi gökte yedi renge boyandım
elif oldum aşk oduyla yıkandım
yedi gölü süsledi asumanın zühresi
usul usul gülümsedi
suda aşkın şulesi”
Leyla akgül

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Sensizlik zamanları-3 Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Sensizlik zamanları-3 şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sensizlik zamanları-3 şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
susskun
susskun, @susskun
14.11.2013 11:54:32
5 puan verdi
Gerçekten mükemmel olmuş yüreğinize sağlık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL