Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
S / ÂYE
S / ÂYE

....................................

Yorum

....................................

( 5 kişi )

7

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

1020

Okunma

....................................

.................................................

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

.................................... Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz .................................... şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
.................................... şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ben Çamalan
Ben Çamalan, @bencamalan
2.10.2012 13:41:37
çoğulcu bir demokrasi hepimizin hayaliydi

sus konuşma ne verirsem onu ye

ama nerede halk

küçükken kuzum diye severler

demek ki büyüyünce koyun gibi güdülmek içinmiş

tek çözüm halkın gücü

Osman NURANİ
Osman NURANİ, @osmannurani
1.10.2012 14:55:03
...Emrullah kardeşimizin yorumu gayet yerinde olmuş.

...siyasette bir partinin rakipsiz kalması "o siyasi partinin despotluğu, zulmü, devlet organlarını kendi ideolojisi doğrultusunda kullanması şeklindeyse" tabiki bu yanlıştır. lakin tüm dünyaya açık bir şekilde serbest seçimlerle 2-3 defa iktidara geliyor ve rakipleri havanda su dövüyorlarsa bunu iktidarın bir kötülüğü olarak görmek çok yanlıştır.

...kıymetli Soner kardeşim "ifrat ve tefrit" konusu bizden ziyade elbette sizin konunuz. ilahiyatçı olmanız münasebetiyle siz bizden daha çok vakıfsınız. lafı şuraya getirmek istiyorum. şu günlerde çok kısa hatta bir beyitle iktifa etmeye başladınız. bunu doğru bulmuyorum. elbette kısa ve öz anlatım daima en iyisidir. elbette bunlar bir matematik değil ve doğruluğu göreceli bunun farkındayım. ama yine de bu denli kısa anlatım her daim tercih edilmemeli diye düşünüyorum. elbette gerekli yerlerde gerektiğinde bir mısrada olabilir. ama şiir dediğin genelde en az bir üç kıta olmalı.

...hayırlı çalışmalar efendim.
nargulu
nargulu, @nargulu
1.10.2012 14:54:26
5 puan verdi
çok sevdim bu iki satırı.sevgi ve saygılar..
Etkili Yorum
Emrullah Bedir
Emrullah Bedir, @emrullahbedir
1.10.2012 13:07:03
Bence doğru tektir. Onbinlerce kişinin bağlı kaldığı fakat realitede yeri olmayan bir fikir, inanış veya kuraldan bir tek kişinin söylediği doğru gerçektir. Çoğunluk siyaha beyaz derse o zaman da mı doğruyu bulduğumuza inanacağız? Doğruya, mükemmele ulaşmak için bir şeyin tekiline çoğuluna bakmak bizi her zaman doğruya ulaştıramayabilir. Her zaman doğruya ulaşmanın yegane yolu ihtiyaç duyulmadıkça niceliği bir kenara bırakıp niteliğe bakmak gerekir. Eminim böyle davrandığımız zaman doğruya ulaşmamız çok daha kolay ulacaktır. Doğruyu söylesin de bir kişi isterse dünyanın tümüne karşı tek başına söylesin, Galile gibi. Ben daima ondan tarafa olurum. Kimsenin sayısına bakmam. Ve tabi yalnızsam, bir şeyin de doğru olduğuna kesinlikle eminsem tüm dünya karşımda dursa hatta canımı alsa o doğruyu savunurum.
Sermin Çınar
Sermin Çınar, @sermincinar
1.10.2012 12:22:52
5 puan verdi
güzeldi dost
batu_41
batu_41, @batu-41
1.10.2012 12:19:15
5 puan verdi
Kin ve nefret dolur olan mehirde
Hiç balık yüzermi çamur dolu nehirde.?
sunduzyaşar
sunduzyaşar, @sunduzyasar
1.10.2012 11:36:06
5 puan verdi
ah şair tek bir siyasetin hakimi medya susmuş halk susmuş ne oluyor bize diyorum ne oluyor....
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL