Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
Halistin Kukul
Halistin Kukul

GEMİ

Yorum

GEMİ

2

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1178

Okunma

GEMİ

Gül kırmızı, menekşe mor;
Bahar sardı hepimizi!
Bir aydınlık güneş, kor kor
Isındırdı içimizi!

Yanmış barutun kokusu,
Siyah kumda kurdu pusu.
Gemilerin yüreğinde,
Kaybolup gitmek korkusu!

Al götür artık ey gemi,
Sen benim de yüreğimi!
Bayrak gibi dalgalandır;
Denizler senin değil mi?

Korkma, açıl, engin bizim!
Sana "Gitme!" diyecek kim?
Haydi açıl Besmeleyle,
Cümle dosta selâm söyle!

M. Halistin KUKUL

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Gemi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gemi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GEMİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
rayka
rayka, @rayka
14.5.2012 17:12:08
çok güzelmiş yüreğinize sağılık
karadereli
karadereli, @karadereli
14.5.2012 15:46:27
Eyvallah.güzel şiir..tebrikler.esen kalınız..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL