Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
renas deniz
renas deniz

İYİLİK SAĞLIK

Yorum

İYİLİK SAĞLIK

( 1 kişi )

2

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

2175

Okunma

İYİLİK SAĞLIK

bu dersini de anlayamadım hayat
parmağım havada kaldı anlamına itiraz
hiç başlayamadım söze ,yasaklıyım sanki
kırıntılarını topladım ekmeğinin teneffüslerde,az az…

yine gece olur yoksulluğumuzu hatırlatır anam
bir bacı müzik ile kadınlığını şenlendiriyor.çaresiz mi?
zenginliğe nasıl da emanet duruyor bu bedenler,bu kentlerde
yürek yerde oturuyor susarak minderde, öyleydi nenemde
fışkıracak gibi sanki birikmiş öfkesi, sabrım da öyle!

dalıyor köylerime acı , tarumarım mezar başlarında
yıllar sonra topraktan mermer oldu babamın mezarı
ölüm ne şık duruyor şimdi onda…

ne zaman bir sükut uğrasa evimize
bir trene ağıtla bindirirdi bizi anam
binip ablama giderdik
hayat dokundukça canımızın tellerine
inip küfrederdik
sonrası dil sürçmesi yasaklı bir lehçe işte…

hayatın bacak arasından fırlamış
kitaplarını tutuyorum,unutuyorum
tüm kepenklerini indiriyorum şimdi zamanın
sessizce eyliyorum hayata itirazımı…

parmak kaldırıp kendime konuşuyorum
elektrikleri kesiliyor sık sık mutluluğumuzun ana
kaçak kullanıyoruz ondandır kesiliyorum dumana
Ürkütüyorlar, başlıyor göçü umudun
okuyorlar sanki canımıza…

ne zaman bir masala başlasa anam
nenemle kavga ediyor sanki gelinlikli kız halen
yetiştirme yurtlarından gelmişiz tarihin yalancısıyım
yetişemedik hayata kaldırmışlar
kandırmışlardı mermer ile ölümü…

/ bu arada babam hayat bilgisi dersinde öldü ölümünü…/

her neyse! sonrası
bir kaç dönümlük mutluluk sadece
iyilik sağlık,sürüyoruz yaşamı…

İRFAN TEMEL

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

İyilik sağlık Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İyilik sağlık şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İYİLİK SAĞLIK şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Mert Efe
Mert Efe, @mertefe
12.1.2012 17:15:09

“ İyi şairlerin şiir yazılarını okumak, sadece bir şairin şiir görüşlerini, kendi şiirinin açılımlarını öğrenmemizi sağlamaz; aynı zamanda bir devrin şiirini de anlamamıza yardımcı olur. Bu görüşleri birbirine eklediğimizde, Türk şiirinin gelişim çizgisini de görmüş oluruz. Yahya Kemal'in "Edebiyata Dair"inden Turgut Uyar'ın "Korkulu Ustalık"ına kadar uzandığımızda, şiirimizin hemen hemen bir asırlık macerasını, değişen şekil, içerik ve ruh anlayışını buluruz. “ diyor, Zaman Gazetesi yazarı Ali Çolak Bey haklı olarak.
Ben de okumak yetmez bir de okuduğumuzdan faydalanmasını bilmek ve bu kazanımları şiirlerimizde uygulamak gerekir diyorum.
Sahi ustaları, üstatları okuyor musunuz? Okuyorsanız gerçek manada onlardan faydalanıyor musunuz?
Bu yazdığınız şiiri okuyanlar, sizin ustaları çok okuduğunuza inanır mı? Haydi, inandığına inandık diyelim faydalandığınızı şiirinize bakarak anlaması mümkün mü?
Ne dersiniz?
7TEPE
7TEPE, @7tepe
12.1.2012 17:08:01
inanılmaz güzeldi...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL