Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
tahsinözmen
tahsinözmen

Ehl-i Fukara

Yorum

Ehl-i Fukara

( 3 kişi )

1

Yorum

3

Beğeni

5,0

Puan

1608

Okunma

Ehl-i Fukara


-öfkenin reng
umu-

/…düşmeye gör umut u
ç hep omzunda t”…/
.
düş;
pesp yaşam özlemidir
oysa çoğu zaman
limana yanaşan…ambarı de bir gemidir
.
kimilerinin
çünkübile yoktur”…//
..
delik cebi her daim ak
bazıları için keyif dolu salıncak
bazıları için ise…yalınayak baldırı çıplak
..
yoksul para düzen
sürüp gitmez b…ara düzen
sabır taşı çatlamaz…
fakirin
1991

*tahsin özmen, bez bebekler de üşür, çatım&baskı yay,ank,2006

İNGİLTEREDE İSYAN, LONDRA YANIYOR

Başta Londra’da olmak üzere Birmingham, Totenham gibi bir çok kentte üç gece boyunca devam eden şiddet olaylarının, yağmalamaların, maskeli zenci ve fakir gençlerin kundaklama eylemlerinin ve alışveriş merkezlerinin ve özellikle de teknoloji mağazalarındaki LC televizyonlar, diz üstü bilgisayarların yağmalanıp ateşe verildiği görülmektedir. İtalya’daki tatilini yarıda keserek ülkeye dönen İngiltere Başbakanı David Cameron, kriz komitesiyle TSİ 11:00’de bir araya gelecek.
Londra sokaklarında içleri başta elektronik olmak üzere pek çok eşya ile dolu otomobillerin hızla geçtiğinin görüldüğü, yağmacıların bazı otomobilleri çaldığı haberleri verilirken, polisin Londra’da 334, Birmingham’da yaklaşık 100 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.
Yağmalama olaylarının sorumlularının çoğunun, işsizlik oranının yüksek olduğu fakir bölgelerden olduğuna işaret ediliyor. BASINDAN, AĞUSTOS 2011

Paylaş:
3 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

Ehl-i fukara Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ehl-i fukara şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ehl-i Fukara şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Angie
Angie, @semaenci
11.8.2011 13:57:44
5 puan verdi


Yine çok güzeldi.
Seviyorum şiirlerinizi.


© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL