Elim yetişse/de tutsam elini Bulamadım çok aradım yerini Büktü felek bu genç yaşta belimi Neler çektim sol yanıma sor hele
Gurbet gurbetgönül seni aradı Söyle bu ayrılık kime yaradı ? Zalim anan bizi nasıl harcadı ? Neler çektim dillerime sor hele
Sensiz ağlıyorum yaram çok derin Senden ayrı düşmek san/ki kaderim Elim kolum bağlı nasıl ederim ? Neler çektiğimi gelde sor hele
Ne bilsin halimden yabancı eller Lâl oldu konuşmaz o tatlı diller Sana meskenmidir bu gurbet eller ? Neler çektim dizlerime sor hele..
Yaşamak zorlaştı sensiz bu yerde Bağlar ile dağlar aynı değerde Seni arıyorum inan her yerde Nasıl yaşadığım gelde sor hele
Bağrıma sen attın ateşi koru Söndü bak gözümün ışığı nuru Kafam/da oluşur yüzlerce soru Neler düşlediğmi gelde bana sor
Hasreti çekerim çekmekle bitmez DURAK’ın dertleri başın/dan gitmez O zalım baba’na gücümüz yetmez Sen beni bu aşka kul etmedin/mi..?
Durak YİĞİT Gönüllerin Şairi 2011...KOCAELİ
Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Sensiz ağlıyorum yaram çok derin Senden ayrı düşmek san/ki kaderim Elim kolum bağlı nasıl ederim ? Neler çektiğimi gelde sor hele
Ne bilsin halimden yabancı eller Lâl oldu konuşmaz o tatlı diller Sana meskenmidir bu gurbet eller ? Neler çektim dizlerime sor hele.. Yüreğinize sağlık kardeşim hüzünlü duygu dolu şiiriniz ve yorumda yine güzeldi kutlarım.selam ve dua ile..
Benim Yüreği Dert Yüklü ama Gönlü Güzel Durak Gardaşım,
Gerçekten de bu güzel barak eşliğinde çok içli ve dertli okuyorsun ve bütün benliğimizi de sinemize vura vura etkiliyorsun. Hemen şunu belirtmeliyim ; Bir bütün bu mezalimlikleri çekenler ve bir de çektirenler var. Çekenler gariban , gönlü güzel ve temiz , doğru mu doğru ama boynu bükük , sırtı pek değil , karnı tok değil . Çeke çeke bu dert beni öldürür nitelikte . Bekler durur ve umut eder , bir ışık bir kurtarıcı bekler ama ne çare . Aslında bu denli gariban ve cefalar içinde olanlar sevgi doludur, saygı doludur, aşkı ve muhabbetleri candandır. Ama ne çare ki , çektirenler bütün bu eşsiz değerde olan sevgileri , saygıları , aşkları ve karınlarını doyurmayı bile gaspederek , kendi çıkarları için heba etmektedirler. Çektirenler , kendilerini her şeyin üstünde ve gücünde görürler. Bilmezler ki , kendilerinden daha güçlü ve bir anda haksızlıkla elde ettiklerini yok edecek Cenab-ı Yaradanımız vardır. Hani deriz ya , mazlumların ahı hiç bir zaman yerde kalmaz ve zamanı gelince aheste aheste zalimlerden çıkar. İşte bu muhteşem yürekleri dağlayıcı şiirinde çok yönlü ve bütün insanlığı kaplayan bir konuyu da böylece deklere etmiş oluyorsun. Hepimiz anlamı derin ve dersler veren bu serüvenden hisse almalıyız. Hülasa her şeyin başı sağlık olmasına rağmen , onun yanında sevgi , saygı , aşk , muhabbet ve çok mu çok ahlaki meziyetlere sahip olmamız ve sevenleri kendi kararları dahilinde serbest bırakmada anlayış göstermeliyiz. Aksi taktirde hem kendimiz kendi huzursuzluğumuzu ve hem de sevenlerin huzursuz olup , bir sürü dertlere düşerek , perişanlıklar çekmelerini yaratmış olacağız. Bunun akabinde ayrılıklar başlayacak , hasretlik ve özlemler diz boyu olacak ve koca sevda boşu boşuna bitip gidecek.
Diğer taraftan da burda bir akraba evliliği söz konusudur. Zaten demiyormuyuz , mümkün mertebe akraba evlilikleri yapılmasın diye. Nedenine gelince , hem doğacak çocuklarımızın her hangi bir organik aksamaya düçar kalmaması ve diğer taraftan da Anne , Babalar ve hatta Kardeşler , Amcalar , Dayılar ve Teyzeler bile sevenlerin arasına girerek , bizim dediklerimiz olacak diye baskı yapmaları , bu iki sevdalı arasındaki sevdaları darmadağın edecektir.
Hal böyle olunca da Yarden mi geçmek lazım yoksa serden mi geçmek lazım ? Soruyorum işte !
Dostça sevgilerim, muhabbetlerim ve selamlarımla , bütün kalbimle kutluyorum ...
Durak ağbibin, şiirleri hüzündür; çünkü kelimelerin, cümlelelerin ve mısralarının duygusunu, anlamını yıllarca yaşamış ve yaşamakta. Anadolu insanın, hüznünü ve sevincini dile getiriyor şiirleri. Kimi zaman gurbet, kimi zaman vuslat, kimi zaman aşk konularını ele alıyor. Okuyuşu bu mısralaruın ne ifade ettiğini ve ihsas ettirdiğini gönlümüze etkileyici bir uslubla ulaştırıyor.
Ustam şiirinizi tebrik, takdir ve size teşekkür ediyorum.
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.
Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.