Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Melik Haker
Melik Haker

Ay Kıskansın

Yorum

Ay Kıskansın

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1361

Okunma

Ay Kıskansın

Ay Kıskansın

Ay,
Aynı sen
Ayın ondördü gibi
Ay yüzlü sevgili.
Ay dedin, yıl dedin geçti.
Ayan meyan ortada artık,
Aysız kara geceler bitsin
Aynı anda vuran kalplerdik.
Ay vurduğunda suya
Ay ışığında gözlerimiz
Aynı ufka dalıp giderdi ya...

Ayı, güneşi, gökteki yıldızları,
Ayırıp birbirlerinden
Ayrıntılarına kadar baksak derin derin
Aykırı bir şey var mı
Aynı cazibe mi onları tutan?
Aynı evet,
Aynı sevgi, sevgili.

Ay, güneş, insan bir sevgiyle dolanır
Aydınlık bir gelecek istersen
Âyet âyet inen nurla dol
Âyetler içinde parlasın;
Aydınlık bir kalbe sahip ol ki,
Ay kıskansın.

(Nisan 2011 İstanbul)

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Ay kıskansın Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Ay kıskansın şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Ay Kıskansın şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL