Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ezop
ezop

bursa nutku

Yorum

bursa nutku

( 8 kişi )

8

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

1828

Okunma

bursa nutku


"Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek; ’Demek adliyeyi ıslah etmek, rejime göre düzenlemek lazım.’ diyecek.

Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir."

İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Bursa nutku Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bursa nutku şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
bursa nutku şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Angie
Angie, @semaenci
7.12.2014 11:59:45
5 puan verdi


bu caretta şiiri.


ag
agahsafa, @agahsafa
7.8.2012 18:58:46
Serbest ölçü ile şiir yazmak kolay değildir. Herkes beceremez. Serbest şiir dediğimiz şey, arka arkaya kelimeleri sıralayıp onları canımızın istediği yerden bölmek, parçalamak, altlı üstlü koymak değildir. Ve siz bunun farkındasınız.
Tebrikler!
aheste
aheste, @aheste
30.7.2012 22:30:15
bir hiroşuma anımsadım taaa hayal meyaal küçüklüğümde babasmın sözlerinde NAZIM USTANIN DİZLERİNDE



SAYGILAR
nisanugur
nisanugur, @nisanugur
21.4.2011 11:06:53
5 puan verdi
Usta kalem tbrikler her kelimesi okunmaya değer...
Saygılarımla....
hacar
hacar, @hacar
24.3.2011 15:47:14
duyarlı dizeleriniz için sağolunun,var olun,tebrikler
kutbo
kutbo, @kutbo
23.3.2011 20:54:10
5 puan verdi
duyarlı yüreğe..teşekkürler

selamlar
Ya Tabe Volim
Ya Tabe Volim, @yatabevolim
23.3.2011 11:05:53
Her kelimesi anlam ve duygu yüklü dizelerin sahibi dost kalemi kutlarım yüregine sağlık.
Saygılarımla...
Kahraman VARDI
Kahraman VARDI, @kahramanvardi
23.3.2011 08:49:40
nerede kaldı Reis mürekkep balıkları
uyanacak simdi çocuklar bozulacak büyü
daha bir canli daha bir güleç
ve rengarenk boyamalı düsleri
japonya yi
pirinç tanesinin ricası adına ...

Anlamlı ve güzel bir şiir umutların yeşermesi dileği ile selamlar...........
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL