Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ve
VeliBOSTANCI

Hâl ve Gidiş

Yorum

Hâl ve Gidiş

( 1 kişi )

0

Yorum

0

Beğeni

5,0

Puan

1336

Okunma

Hâl ve Gidiş


Girmişim bir kere, aşkın izine,
Bir ismi yar diye, anar giderim.
Görünmez elemim, yârin gözüne,
Sevdânın nârına, yanar giderim.

Derdim günden güne, iner derine,
Düştüm ayrılığın, bin kederine.
Ermeyi umduğum, vuslat yerine,
Yıllardır hasrete, kanar giderim.

Tutuşur, yar seven , er geç el ele,
Deyip de çektiğim, bir bitmez çile.
Döndükçe gözyaşım, coşkun bir sele,
Şu siyah bahtımı, kınar giderim.

Bin ümitle yâre, selam salarım,
Aylarca bir tatlı düşe dalarım.
Asla cevap gelmez, onu bilirim,
Arada feleği, sınar giderim.

Hariçten sezilmez, aşkın görkemi,
Bir başka güzeldir, aşkın her demi.
Yeisle kirlenen, firkat hırkamı,
Ümit ırmağında, yunar giderim.

Bilirim hasretin buncası fazla,
Elim kolum bağlı bitmeyen nazla.
Gönülde inancım, dilde niyazla,
Hâlimi Rabbime, sunar giderim.

Veli BOSTANCI

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Hâl ve gidiş Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Hâl ve gidiş şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Hâl ve Gidiş şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL