Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
ersoy özülkü
ersoy özülkü

ÇOCUKLUĞUM ANISINA

Yorum

ÇOCUKLUĞUM ANISINA

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1189

Okunma

ÇOCUKLUĞUM ANISINA

Hep hatırlarım çocukluğumu
Güzel günlerdi onlar
Bahçemizde yüzlerce kuş öter
Birbirlerine kızmazlardı hiç
Kur yapanlar bir eğlenceydi yapraklar arasında
Bizim için
İncitmezdi kavak dallarını
Rüzgar
Ve güneş ışıkları ısıtırdı
yanaklarımızı coşkuyla
Çelik çomak,sek sek,uzun eşek
Meşelerden toplanan bilyelerle oynayanlar
Eksik olmazdı kapımızda
yollarımızda
Yoksulluk derdi olmasaydı
Güzel günlerdi onlar
Neşeli günlerdi
Yırtık pantolonlarımıza
Marka isimleri kesip kesip yapıştırdığımız da
Sanırdık ki kapatırız yoksulluğumuzu
Lakin biz yapıştırdıkça
O daha çok büyürmüş bilemedik
Nice Sonra fark ettik
Yama aynı
İçimizde ki yırtık büyüdükçe büyümüş.
Çok zaman geçti
Önce kavaklar kesildi
Sonra kuşların sesi.

Büyüdük içimizdeki yırtıkla beraber.

Ersoy
ÖZÜLKÜ
10 MAYIS 2009

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Çocukluğum anısına Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Çocukluğum anısına şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ÇOCUKLUĞUM ANISINA şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL