Her çocuk sanatçıdır. mühim olan büyüyünce de öyle kalabilmektir. pablo picasso
Sabri Amaç
Sabri Amaç

Gülüm mü kaldı

Yorum

Gülüm mü kaldı

( 2 kişi )

1

Yorum

4

Beğeni

5,0

Puan

42

Okunma

Gülüm mü kaldı

Gülüm mü Kaldı

Yıkıp viran etti beni gidişin,
Vurdun hazan gibi, gülüm mü kaldı?
Kalbimden ısırdı hep azı dişin,
Canım yandı, gülüm, külüm mü kaldı?

Baharı bırakıp bir zemheriye,
Toz pembe düşleri çaldın griye.
Bir enkaz bıraktın benden geriye,
Bana etmediğin zulüm mü kaldı?

Yıllarca arasam bulamam artık
Bu aşkın sayısız kayıplarını.
Saymakla bitmeyen ayıplarını,
Elden saklayacak tülüm mü kaldı?

Burnumda tüterken vuslat kokusu,
Daha tomurcuktu, toydu tutkusu.
Gönlümdeki darbe, vatan korkusu;
Hududumu aştın, telim mi kaldı?

Gitmen değil, inan, o değil asıl;
O söz dudağından oldu ya hasıl.
Aşk oyunu bitti, gerçekte fasıl;
Ayrılıktan başka bölüm mü kaldı?

Kaldı mı gönlüme etmediğin naz,
Ağlatıp gözümden almadığın haz?
Leyla’sız bir Mecnun, sevdasız bir yaz;
Kavrulmamış vadim, çölüm mü kaldı?

Bana kara çaldın, onu akladın;
Bana gülüm dedin, onu kokladın.
Demek ki gönlünü ona sakladın;
Ruhumu tatmamış ölüm mü kaldı?

Şimdi bir vefalı ölüm mü kaldı?

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Gülüm mü kaldı Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gülüm mü kaldı şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gülüm mü kaldı şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Yılmaz Tizgöl
Yılmaz Tizgöl , @yilmaztizgol
4.9.2026 07:30:16
5 puan verdi
Şiirde, gidişten çok aldatılmış olmanın ve başkasına tercih edilmenin ağır kırgınlığını hissettim. “Bana gülüm dedin, onu kokladın” dizesi yaşanan hayal kırıklığını çok sade ama sarsıcı anlatmış. “Bir enkaz bıraktın benden geriye” sözü de şiirin acısını yüreğe taşımış. Kutluyorum Sabri kardeşim, kalbi selamlarımla.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL