Gerçek keşif yeni topraklar bulmakla değil, yeni bir gözle bakmakla ilgilidir. marcel proust
Özlem ÇETİN
Özlem ÇETİN

GERİ DÖNMÜYOR

Yorum

GERİ DÖNMÜYOR

( 8 kişi )

5

Yorum

12

Beğeni

5,0

Puan

69

Okunma

GERİ DÖNMÜYOR

O bana gelmiyor, geri dönmüyor
Beti benzi soluk virane canım
Onsuz adım atmaz tutulan yanım
Hasreti koynunda ziyane canım.


Gözümün pınarı kurudu akmaz
Kırıldım, sözlerin canımı yakmaz
Faydasızdır ölmek aklımdan çıkmaz
Dolanır peşinde pervane canım.


Yolumuz ayrılmaz aynı şehirde
Uzak duruyoruz gurur var serde
Hiç mi buluşmayız ortak bir yerde
Duymazsın sesimi terane canım.

Belki sitemimdir uzak düşüren
Kış gününde bahar diye yeşeren
Şarkıda şiirde canı ürperen
Her teli inleyen kemane canım.


Tarifsiz kederim ağlasam geçmez
Elim kolum bağlı başka yar seçmez
Şah damarım kesik mey olsan içmez
Ağzımın lezzeti bahane canım.


O, şafak sökse de bitmez bu gece
Gel bırak ruhumu huzura geçe
Hayali bir ışık, sönmez öylece
Giden dönmese de divane canım.


MANİSA 05.06.2026 özlem ÇETİN

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (8)

5.0

100% (8)

Geri dönmüyor Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Geri dönmüyor şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
GERİ DÖNMÜYOR şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Tercanlı24
Tercanlı24, @tercanli24
5.6.2026 14:49:31
5 puan verdi
Güzel bir çalışma
emeğine sağlık kutlarım emeği
selamlar sevgiler ve
Saygılar gönderiyorum
ramazancelik
ramazancelik, @ramazancelik
5.6.2026 14:36:21
5 puan verdi
Yüreğine sağlık kalemin daim olsun inşallah
Beyzade
Beyzade, @beyzade2
5.6.2026 13:47:20
5 puan verdi
Hayli zamandır şiirinizi okumamıştım bizleri o değerli kaleminden mahrum bırakmayın Özlem şairimiz .. Çok güzel kaleminize ömrünüze bereket.. Selam ve saygılarımla.
emre vehbi alkan
emre vehbi alkan, @emrevehbialkan
5.6.2026 13:03:38
5 puan verdi
Kelimeler böylesine derinleşince, şiir sanata dönüşüyor. Başarılarınız daim olsun güzel insan. Kırılmasın kalem, üzülmesin yürek. Selamlar saygılar…
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
5.6.2026 12:53:12
5 puan verdi
Yüreğinize, kaleminize sağlık. "GERİ DÖNMÜYOR", gururun, özlemin ve çaresizliğin gölgesinde kalmış bir aşkı çok duru ve bir o kadar da derin bir dille anlatıyor. Şiirinizdeki o hüzünlü melodi insanı hemen içine çekiyor.

Şiirinizde özellikle dikkatimi çeken ve beni etkileyen birkaç detayı paylaşmak isterim:

Zıtlıkların Uyumu: Kış gününde bahar diye yeşermek hüznün içinde beslenen o kırılgan umudu çok güzel özetlemiş.

Etkileyici İmgeler: "Her teli inleyen kemane canım" ve "Şah damarım kesik mey olsan içmez" dizeleri, acının ve sadakatin ulaştığı o uç noktayı adeta hissettiriyor. Keskin ama çok estetik bir anlatım.

Şehir ve Mesafe İronisi: Aynı şehirde olup da gurur yüzünden kilometrelerce uzakta kalma hissi, şiirin duygusal yükünü en çok artıran temalardan biri olmuş.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL