Akıllı bir insan kazandığı paranın bırazını, aldığı nasihatın ise birçoğunu bir yana koyar. harry carns
Mehmet DEMİR
Mehmet DEMİR

biat

Yorum

biat

( 10 kişi )

3

Yorum

15

Beğeni

5,0

Puan

64

Okunma

biat

biat

artık kimse zorla susturmuyor kimseyi

zaten herkes
kendi isteğiyle susuyor

bir ekranın içine sığdırıyor öfkeyi
birde emoji kadar kısa sürüyor vicdan

oysa sabah başka felaket
akşam ise başka bir skandal
ve insan
hiçbir şeye uzun süre üzülmüyor artık

çünkü çağ
acıya bile hız ayarı koymuş

önüne çıkan her şeyi kabul ediyorsun
okudum, onaylıyorum o kadar
bitti...

hayatın gibi

bir işe
bir düzene
bir yalnızlığa
bir çürümeye

ve en korkuncu şu

hiç kimse kendini tutsak sanmıyor

çünkü kafesler artık
demirden değil
konfordan yapılıyor
*
Mehmet Demir
27618

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (10)

5.0

100% (10)

Biat Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Biat şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
biat şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
sair osman dastan
sair osman dastan, @sairosmandastan
27.5.2026 00:23:19
5 puan verdi
Güzel yürekli dost değerli üstadım,
Yüreğinize emeğinize ellerinize sağlık,
Sözlerinizi büyük bir beğeni ile okudum,
Kaleminiz kavi ilhamınız daim olması temennisi ile,
En kalbi duygularımla
Şimdiden bayramınızı kutlar esenlikler dilerim.
Dilek Duru Günay
Dilek Duru Günay, @dilekdurugunay
26.5.2026 23:21:04
5 puan verdi
Tek başına “kafesler demirden değil, konfordan oluşuyor” sözü bile ne çok şey anlatıyor. Konfor zincir değil, insanımızın isterse kullanabileceği hakkı olmalıdır.

Bu aralar nasıl en etkili anlatsam dediklerimi sizden okuyorum. Kutluyorum bu güzel ve derin anlamlı yazınızı.
erbensalim
erbensalim, @erbensalim
26.5.2026 22:48:25
5 puan verdi
Gönüllü Tutsaklık: Eskiden baskı dışarıdan gelirdi, şimdi ise insan kendi isteğiyle, sessizce teslim oluyor. En trajik olanı da insanın özgür olduğunu sanırken aslında ekranların arkasında teslim bayrağını çekmiş olması.

Duyguların Hız Ayarı: Acının, vicdanın ve öfkenin ömrü bir emoji kadar kısa artık. Çağ, insan ruhunu o kadar hızlı tüketiyor ki, sabahın felaketi akşamın skandalıyla unutulup gidiyor; kalıcı bir sızı kalmıyor.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL