Paranın öldürdüğü ruh, kılıcın öldürdüğü bedenden fazladır. walter scott
sr
srzegan

Tekerlemenin Tekerini Durdurayım

Yorum

Tekerlemenin Tekerini Durdurayım

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

19

Okunma

Tekerlemenin Tekerini Durdurayım

20.11.2025
Eleştiri amaçlı yazılmıştır. Sırf kafiye olsun diye şiir olmaz. Tekerleme olur.

Durup duruşuna uydurayım,
Dur şuna duydurayım.
Boz bileziği bozdurayım,
Bu rezilliği durdurayım.

Sahi silahla sahibini vurdurayım,
Üç kuruş kurşuna karşı durayım.
Soruyu konuşana sordurayım.
Konuyu komşuya yordurayım

Sarımsı sarımsak soydurayım,
Kornişon turşusunu kurdurayım.
Tavında tavuğumu yoldurayım,
Elimle el alemi doydurayım.

Yolun yokuşunu buldurayım,
Kulun kuduzunu koşturayım.
Kaynar sütünü dondurayım,
Kumun üstüne kondurayım.

Kundurayı soldurayım,
Olası varsa oldurayım.
Kuduruğu boğdurayım,
Son suyunu doldurayım.

Şair Zegan

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Tekerlemenin tekerini durdurayım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Tekerlemenin tekerini durdurayım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Tekerlemenin Tekerini Durdurayım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL