Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Tevfik Tekmen
Tevfik Tekmen
VİP ÜYE

Bir Buldum Bir Bulamadım

Yorum

Bir Buldum Bir Bulamadım

( 4 kişi )

1

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

114

Okunma

Bir Buldum Bir Bulamadım



günler bir bir geçti peşi peşine
hani sen gidince
sonra haftalar aylar
ve uzun uzun ne çok yıllar
yaş geçip gitti bu ahval
ömür tükenmek üzere

oysa hep aradım seni
kışın soğuk yazın sıcağında
gün aydınlık gecenin karanlığında
baharın yeşil çimeni
güz günlerinin kurumuş sarı otlarıyla
hem yağmurda karda
hem de fırtına boranda

sonra bir buldum bir bulamadım
bulduğumda küstürüp kaçırdım

sonra gene aradım
yılmadan gece gündüz
düş ve hayalde şizofren
ve de önü sonu boş rüyalarda
oysa yalan değil
öncesinde hep vardın sen

sonra bir buldum bir bulamadım
bulduğumda küstürüp kaçırdım
gün görmemiş abuk sabuk pişmanlık
ve utanmaz uslanmaz kahırlarımla

ve sonra
gene buldum galiba
ama yılmış yıkılmış değil
buldum seni
öyle dimdik ayakta
buldum
hem de Kırgız’ın Manas’ı
Manas’ın yılmaz hatununda

buldum galiba
gene de ama
bulduğum sen miydin acaba

Eylül/2025 Koruköy

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Bir buldum bir bulamadım Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Bir buldum bir bulamadım şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bir Buldum Bir Bulamadım şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
11.9.2025 19:21:57
5 puan verdi
“Bir buldum bir bulamadım” derken hayatın kendisiyle oynayan bir saklambaç gibi! Bulduğunu kaçırıyor, sonra tekrar buluyor… En sonunda da “Acaba gerçekten buldum mu?” diye şaşkın bir bitirişle, okura tatlı bir tebessüm bırakıyor. Beğenerek okudum, yüreğinize sağlık.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL