Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
ufukguney
ufukguney

İNSANLIĞIN HÂLİ

Yorum

İNSANLIĞIN HÂLİ

( 3 kişi )

0

Yorum

8

Beğeni

5,0

Puan

237

Okunma

İNSANLIĞIN HÂLİ

Gafilce avlanmış nefisler
Kulu kula köle etmişler
Lafın özünü sözle ezmişler
Ne olacak bu insanların Hâli...

Günahlar almış başını gidiyor
Evlatlar Anayı Babayı eziyor
Kardeş kardeşi görmezden geliyor
Ne olacak bu insanlığın Hâli

Sevginin yok edeplisi
Parayla satmış sevgisini
Nefsiyle gezmiş tüm kalpleri
Ne olacak bu insanlığın Hâli...

Zaman mekan terk etmiş özünü
Kul bilmez ki artık sözün özünü
Kul boş yere harcadı garip ömrünü
Ne olacak bu İnsanlığın Hâli...

Kalemler kırılmış süngüler takılmış
Kundakta ki bebekler çöpe atılmış
Beş dakikalık zevk için nefisler satılmış
Ne olacak bu insanlığın Hâli...

Dünya olmuş artık virana
Kul sanıyor kendini Cennet’te
Sevapları günahlara köle ediyor
Ne olacak bu insanlığın Hâli...

Ufuk Güney

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (3)

5.0

100% (3)

İnsanlığın hâli Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İnsanlığın hâli şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İNSANLIĞIN HÂLİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL