Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
OSMAN DİNDAR
OSMAN DİNDAR

ALMAYA DEĞMEZ!

Yorum

ALMAYA DEĞMEZ!

( 1 kişi )

0

Yorum

6

Beğeni

5,0

Puan

146

Okunma

ALMAYA DEĞMEZ!

ALMAYA DEĞMEZ!


Sakın! vurma yüze,yaptıysan hayır,
Etrafa haberi salmaya değmez.
Gönlünü,kalbini riyadan ayır,
İlahi huzurda solmaya değmez.

Sağlığın servettir elinde iken,
Dost çok olur işler yolunda iken.
Eşine kıymet ver kolunda iken,
Eşsiz nefes bile almaya değmez.

Aldanma dünyanın türlü süsüne,
Allah nazar etmez kalbin pasına.
Beş vakit kulak ver ezan sesine,
Doymaz nefse esir olmaya değmez.

Söylenen sözlerin değeri yoksa,
Hal hareketinin eğeri yoksa,
Merhamet taşıyan ciğeri yoksa,
Bir dakka yanında kalmaya değmez.

Dindari arşınsız bulunmaz Halep,
İnsanı canından bezdirir şalap.
Cimriden yardımı eyleme talep,
Uzattığı elle gülmeye değmez.

Dindari/Osman Dindar/ist.
17 Nisan 2025

Şalap:Özensiz yarım yamalak

Paylaş:
6 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (1)

5.0

100% (1)

Almaya değmez! Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Almaya değmez! şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ALMAYA DEĞMEZ! şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL