Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
Garip İlhan
Garip İlhan

İSİMSİZLER

Yorum

İSİMSİZLER

( 5 kişi )

1

Yorum

14

Beğeni

5,0

Puan

205

Okunma

İSİMSİZLER


Sabırla işlenir sessizce nakış,
Gönülden süzülür her bir yakarış,
Ne övgü umarlar ne de bir alkış,
Hakk’ın rahmet gölgesi isimsizler.

Geceler boyanır gözyaşlarıyla ,
Çağırır en içten dualarıyla,
Mezardaki o adsız adlarıyla,
Sessizce yollar aşar isimsizler.

Aşk ile yoğrulur engin ruhları,
Kainata saçılır tohumları,
Kendiyle barışık, gamdır dostları,
Arş kapısında durur isimsizler.

Dünyadan yana tavırları yoktur,
Çileyle yoğrulur, dertleri çoktur,
Haramı yemez,karınları toktur,
Karşılık ummaz,hürdür isimsizler.

İsimleri saklıdır Rab katında,
Sabrın ve aşkın en güzel tadında,
Abı hayat bulur ömrün sonunda,
Uyarır insanı can isimsizler.

İşleri Rızayı İlâhi için,
Hakk’ın emri ile alırlar izin,
Bilirler her fırsatta:"Bu mülk kimin?"
Yoklukta kaybolur Hayy isimsizler.

Hakk için halkla birlikte yaşayan,
Kendi hüznünü dahi paylaşmayan,
Elini hep taşın altına koyan,
Namsız,iddiasızdır isimsizler.

İsimlerin var mıdır ki önemi?
Diğerkâmlıktır;izzeti,keremi,
İlhan’ım sinendeki bu özlemi,
Okur bir gün aleme isimsizler.



Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

İsimsizler Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz İsimsizler şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İSİMSİZLER şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Esrakilic1982
Esrakilic1982, @esrakilic1982
6.3.2025 04:23:04
5 puan verdi
İsimsiz ama ruhları en belirgin izleri bırakmış ne güzel insanlar… Şiiriniz, adanmışlığın, fedakârlığın ve sessiz bir tevazunun en derin yankılarını taşıyor. Her dizesinde, dünyada iz bırakmadan yaşayıp da aslında en büyük izleri bırakanların hikâyesi var. Sabrın ve aşkın harmanlandığı, Hakk’a adanmış yüreklerin sessiz çığlığı gibi… Okurken yürekten hissedilen bir mana var satırlarınızda. Tebrik ederim, kaleminize ve gönlünüze sağlık!
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL