Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Teyyar DUMLU
Teyyar DUMLU

Yeter ki Ufuk çizgimiz olsun!(

Yorum

Yeter ki Ufuk çizgimiz olsun!(

0

Yorum

4

Beğeni

0,0

Puan

419

Okunma

Yeter ki Ufuk çizgimiz olsun!(



Ufukta,
O ulaşmaya çalıştığım çizginin uç noktasına,
Kardeşlerim!
Kavgaya ne hacet?
Altı üstü içilecek bir yudum su ise
yaşam noktamız,
Paylaşmamakta ne var?
Ya Çizmeli Mehmet Ağalar devri,
Ya da büyük boylu,
Bıyıkları sırmalı “Sürmeli Beylerin”
Düşünmek ve düşünmekse en neticesi,
Olasılar oralarda dursun,
Ufuk çizgisinde olmanın zevkine varalım.
Buluştuğumuz noktalar,
Ya beraberliğimize bayrak,
Ya da bakışmamıza uzakta da olsa “barış” olsun.
Damla damla akan,
Beyazımsı sıcaklığın ferahlığı olsun.
Yürümeler şenlikli.
Konuşmalarımız türkülü olsun,
Olsun canım!
Bunda bir kötülük yok,
Yeter ki ufuk çizgimiz hep “var” olsun.



Teyyar DUMLU

Paylaş:
4 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Yeter ki ufuk çizgimiz olsun!( Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Yeter ki ufuk çizgimiz olsun!( şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Yeter ki Ufuk çizgimiz olsun!( şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL