Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
ünal beşkese
ünal beşkese

Gözlerimde Bayram, Yüreğimde Kıyamet

Yorum

Gözlerimde Bayram, Yüreğimde Kıyamet

( 4 kişi )

1

Yorum

5

Beğeni

5,0

Puan

598

Okunma

Gözlerimde Bayram, Yüreğimde Kıyamet

Gözlerimde Bayram, Yüreğimde Kıyamet



Kızıl saçlı, elâ gözlü, gül dudaklı bir âfet,
Gülüşünde, bakışında, ellerinde letâfet.
Hele bir de, göz üstüne düşürürse zülfünü,
O emsalsiz bir güzellik, baştan başa zarafet...

Dans ederken, ince beli bir âhenkle büküşü,
Saçlarını o bembeyaz omuzlara döküşü,
Bir işveyle eteğini savurarak dönüşü
Gözlere ve gönüllere sunulmuş bir ziyafet...

Bazen bir köy güzelidir, saçına bir gül takar,
Bazen şuh bir kadın olur, göz süzerek bir bakar.
Öyle tatlı bir gülüşle, gönül çeler, can yakar,
Gözlerimde bayram olur, yüreğimde kıyamet...

Ünal Beşkese






Paylaş:
5 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (4)

5.0

100% (4)

Gözlerimde bayram, yüreğimde kıyamet Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gözlerimde bayram, yüreğimde kıyamet şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gözlerimde Bayram, Yüreğimde Kıyamet şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Ervai BEYAZKUŞ
Ervai BEYAZKUŞ, @ervai-beyazkus
31.10.2020 08:00:00
5 puan verdi
Üstad harika dizeleri beğeniyle okudum. Kaleme alan eser sahibini canı gönülden kutluyorum. Yüreğiniz kavi kaleminiz daim olsun.
Selamlar
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL