Gün geldi ağladığım günlere ağladım. hz. ebubekir
sondemokrat
sondemokrat

DEBİH VELEDİ

Yorum

DEBİH VELEDİ

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

912

Okunma

DEBİH VELEDİ

DEBİH VELEDİ


Çıkacaktı kara kış
Kırk kara kuru üzüm bitiğinde
Ama yanıldı yanılmayan gözler
Yedi Debih Veledi
Yapışık iki üzümü birden
Daha vardı bir gün kara kışın bitmesine
Çıktı yola kervan
Yolda sardı kervanın etrafını kar tipi
Donmak üzereyken Debih Veledi
Topladı arkadaşlarını
Keselim dedi her birimiz en iyi devemizi
Boşaltalım içini
Girelim içine
Yoksa sabaha kadar donarız
Arkadaşları kıyamadı develerine
Debih Veledi kesti en iyi devesini
Boşalttı içini
Girdi içine
Açtığında sabah gözlerini
Donmuştu arkadaşları kervanla hepsi

İrfan GÖRGÜN

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Debih veledi Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Debih veledi şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
DEBİH VELEDİ şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL