Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1

Antin kuntin

Yorum

Antin kuntin

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

633

Okunma

Antin kuntin

Antin kuntin

Bag gardeş ebuzittin
Zırmığa yalın ayağ girme
Al kendine çizğma botin
Devre uymağ devran sürmağ
Yoğdur senün heç kabahatın

Çoğ şair bildim çoğ şiir oğudum
Yazayom ıvır zıvır demeye utanirim
Eme şiiri çoğ sevirem, çoğ çoğ sevirem
Aşğa boğar kü sevdaya deme yatirir
Kağ bir harbda arda kalanı getirir
Kağda gözel bir geleceğe götirir
Çiği işte bi zevzeg basmaya batirir

Çığıztırıyon şiir miir
Vellah bu kalimeler ağlımı yiyer
Goli komşi sorir ağabe bune deyir
Diyeceğim çoğ şey var, antin kuntin
Ciğerim burası değil kü o yer

Bilirem ha şiirin ciğergahını
Gülün kokusunu bülbülün ötüşünü
Çözirim her harfin ruhiyeti halini
Bazı ahğtır bazı beddua bazı küfür
Ele gözel derkü şair, edilende ğoşlanir
Bir teg neye rastlamadım bilirmisin
Yalağa şiire, işte o var ya hiç olmir

Bağisin herkes süse o konişe
Arkesinde keşişi cebinde bağşişi
O da sani kendini mohim bi şey
Söz her zaman kaçir, şiir ölmir
O gülir ema, kimsenin yüzi gülmir

Paylaş:
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 
Antin kuntin Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Antin kuntin şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Antin kuntin şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
türkmendağlı
türkmendağlı, @turkmendagli
13.8.2017 16:51:23
Hoş dizelerdi, Türkçe'mizi güzel kullanalım.Şiir ve edebiyat demek, güzellik ve sanat demektir.Başarılar dilerim.Yunusun diyarından selamlar.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL