Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
gurelsurucu
gurelsurucu

gönül ışıkları

Yorum

gönül ışıkları

( 2 kişi )

0

Yorum

2

Beğeni

5,0

Puan

784

Okunma

gönül ışıkları

öyle sev(il)meliyim ki
âşıklar vatanının üstünde gönül ışıklarıyla
terk edilmiş kuş yuvaları gibi karanlığın içinde sırf
gece y/akıyor
kapısız ve eş/ik/siz sevdaların panjurlarından

biz
soğuk sessiz gün zamanlarını
hep kralların gönünden davulları çalarak bozardık
o zorbaların başını yarmış kırık taşlarla

biz halkın ve aşkın çoğul kırmızı nameleriydik
gök gürültülerine karışan
bütün alanları ve caddeleri gelip geçerdik
geçerdi çıplak ayaklarımızın tozlu ışıklarından geceler
ve
aydınlanırdı beklentilerimiz
o!
aşklar vatanının kapılarını araladıkça
türkülerimiz!

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Şiiri Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (2)

5.0

100% (2)

Gönül ışıkları Şiirine Yorum Yap
Okuduğunuz Gönül ışıkları şiir ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
gönül ışıkları şiirine yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL