Gençlikte sevmek için yaşarız, yaş ilerledikçe yaşamayı severiz. Saint Euremond [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
Karınca Yayınları

Karınca Yayınları

• Karınca Yayınları Kitapları | • Karınca Yayınları İletişim Bilgileri | • Karınca Yayınları Hakkında Bilgi
Sitemizde Karınca Yayınları isimli yayınevine ait Toplam 64 kitap bulunuyor.
Edebiyat dünyasında kalıcılığı ve sürekliliği kendisine hedef seçen, ilkeli yayıncılıktan şaşmayan Karınca Yayınları, 2007 yılından beri faaliyet gösteren bir yayınevidir. Bünyesinde çalışanlar, 20 yıla yakın tecrübelerini Karınca çatısı altında devam etmektedir. Karınca Yayınları, günümüz edebiyatının seçkin eserlerini dilimize kazandırır. Basımına karar verilen bir eserin Türkçeye kazandırılması, redaksiyon kurulunun onayı ve deneyimli bir editörün özenli çabalarıyla gerçekleşir. Karınca Yayınları, edebiyat tarihimiz açısından olmazsa olmaz değerdeki eserleri yeniden yayımlar, günümüz Türk yazarlarının eserlerini hak ettiği özenle okura ulaştırır, yetenekli yeni yazarların ilk kitaplarını yayımlayarak edebiyat dünyamıza yeni değerlerin katılmasını teşvik eder. Polisiye-gerilim, aşk ve macera romanları, araştırma, anı ve tarih kitaplarının yanı sıra Karınca Yayınları politikayla ilgili tüm kaliteli dosyaları okurlara aynı özenle ulaştırır.
Son Yayınlanan Kitapları
Deniz Doğançay

Karınca Yayınları

“… Ben hiç buluğ çağına girmedim hep taşdevri; aklımı yontar, sesimi susardım.»»
Özgür Önday

Karınca Yayınları

Din olgusunun ekonomi hayatının üzerindeki etkilerinin anlatıldığı konuları içermektedir.Din ve ekonomi, toplumsal yaşamı yönlendiren ve günlük siyaseti belirleyen iki önemli olgudur. Toplumda hayli önemli olan bu iki kavram sık sık özellikle de son 10 yıldır araştırmaların konusu olmaktadır. Bu iki kavramın birbiriyle olan ilişkisi de ayrı bir konu olarak araştırmaya değerdir. Bu çalışma da bahse..»»
Said Serez

Karınca Yayınları

Gerçek yaşamdan esinlenilerek yazılmış olan bu kitap, yaşadıkları ortamdan sıkılıp önce Malta’ya, ardından Sicilya’ya geçen ve en son da Roma, Floransa, Venedik gibi en mükemmel şehirleri ziyaret eden Mürşid ve Meliha’nın serüvenini anlatır.Bu serüven, tarihte kalmış bir hikâyeden neşet etmez; bizzat bu zamanın, 21. yüzyılın nabzını tutar. Ama eski zamanların masalsı dünyasına girip çıkmayı ve onu..»»
Hayrettin Rayman

Karınca Yayınları

Edebiyatımızda başlı başına sayfalarını şiir dünyasına ayıran bir eser yoktur. Bazı şairler, eleştirmenler, işin kenarından köşesinden bu konuya dokunmuşlardır. Bu çalışma, bir şairin şiir dünyasına nasıl yaklaşması gerektiğinin formülünü vermektedir. Başlatmış olduğumuz şair ve şiir inceleme tekniğinin geliştirilerek sürdürülmesini bekliyor, çalışmamızın edebiyat ve kültürel yaşamımıza katkı s..»»
Antoine De Saint-Exupery

Karınca Yayınları

Eğer benim harcayacak eli üç dakikam olsa, güzel bir yürüyüşle çeşmenin yolunu tutmayı tercih ederim.»»
Sevda Aksoy

Karınca Yayınları

Fabrika işçisi bir kadın Yeşer. Fabrikada dönen entrikalara, haksızlıklara karşı emekten yana mücadelesini sürdürürken basit bir olay yüzünden karakola düşer ve fişlenir. Etnik, kültürel ve siyasi yapısından dolayı kıskaca alınmış bir mahale… Duyguları tutsak alan ön yargıların egemen olduğu dar sokaklarda yaşanan asker sivil çatışmaları… Öğrencilerin ve işçilerin kısıtlanmış bir alanda verdiği..»»
Nazan Demir

Karınca Yayınları

Gözlerinizi kapatıp bilmem kaça kadar sayarken, etrafınızdakilerin saklanmasına izin veriyorsanız, yani “bilerek” ve “isteyerek” saklambaç oynuyorsanız, gözlerinizi açınca göreceklerinizin, görmeyeceklerinizin sonuçlarını “sonuna kadar hak ediyorsunuz” demektir…»»
Necati Alkan

Karınca Yayınları

“Bir defa olsun babam ‘kızımsın, seni seviyorum’ desin, düşüncelerimi anlasın. Hiç bunu yaşayamadım. İki yabancı gibiydik. Ve bu boşluk beni dağa sürükledi!” Zinarin, Rojin, Ronahi, Zelal, Leyla, Sozdar… Ama PKK’ya katılan ilk kadın Kesire’ydi! Ve Abdullah Öcalan Roma tarihine atıf yaparak, eşi Kesire’yi Cleopatra’ya, arkadaşlarını da Antony’e benzetiyordu. Ronahi: “Aşkı tattın mı bir kere yaşamın..»»
Kemal Mükremin Barut

Karınca Yayınları

... Ben Hiram. Taşın ustası taşı dantel gibi işlerken, işledim içimdeki fırtınaları. Bilgi saklanırken köşe bucak, paylaştım tüm bildiklerimi. Hak edenlerle, Hak ettiğine inandıklarımla… Yüzlerce çırak, yüzlerce kalfa yetiştirdim. Bana bağlansınlar, yalnız beni saysınlar gibi bir beklentiye girmeden. Elleri ekmek tutsun diye. Eve, çocuklarına daha çok nafaka götürsünler diye.»»
Sırma Oya Tekvar

Karınca Yayınları

Bu kitap, yaklaşık yirmi yıl özel sektörde çalışmış bir halkla ilişkiler uygulayıcısının penceresinden halkla ilişkiler mesleğini teorik ve pratik açıdan toparlayan, mesleğin güncel durumunu irdeleyen ve sorgulayan bir çalışmadır.»»
Gürbüz Evren

Karınca Yayınları

Gazeteci, yapısı gereği muhaliftir. Gazeteci araştırır, sorgular, yazarken de eğilip bükülmez. Kimseye yaranacağım derdine düşmeden, sadece gerçekleri söyler, doğruları yazar. Artık Türkiye’de bilgisayarını kullanmaktan, araştırma amaçlı topladığı belgelerini bulundurmaktan, haber kaynaklarına ulaşmaktan, notlar almaktan, telefon görüşmesi yapmaktan çekinen gazeteci gerçeği ile karşı karşıyayız..»»
Ali Kafkasyalı

Karınca Yayınları

Kartallar Sınır Tanımaz romanı, bir dönemin gözü pek yiğitleri, Aloy Hacı ve arkadaşlarının Kafkasya’da başlayıp Anadolu’ya sarkan gururlu ve bir o kadar da hüzünlü hayatlarının belgesel hikâyesidir. Eserde, İhtilal sonrasında yönetime el koyan Bolşeviklerin, hâkimiyet organlarının başına getirdikleri Taşnak militanları ve yerli hainler eliyle Türk aydınlarına, ilim, kültür, sanat adamlarına ve on..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız