Hayat tramvay gibidir... Tam yer bulmuş, oturacakken bir de bakmışsın son durağa gelmişsin. Camillo Sbarbaro [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi
1984 Yayınevi

1984 Yayınevi

• 1984 Yayınevi Kitapları | • 1984 Yayınevi İletişim Bilgileri | • 1984 Yayınevi Hakkında Bilgi
Sitemizde 1984 Yayınevi isimli yayınevine ait Toplam 37 kitap bulunuyor.



"1984 Yayınevi" hakkında
henüz bilgi girişi yapılmamış..



Son Yayınlanan Kitapları
Nuri Kurtcebe

1984 Yayınevi

Syd Barrett... Pink Floyd’un kurucusu, isim babası, solisti, bestecisi, gruba karizmasını ve psikedelik ruhunu veren, çok genç yaşta aramızdan ışık hızıyla uzaklaşan bir efsane: Çılgın Elmas. Pink Floyd ve müzik dünyası ona çok şey borçlu. “Shine on you crazy diamond.”»»
Italo Svevo

1984 Yayınevi

“Sadece Aghios’a dokunaklı geldi bu hal. İnsanın kendisini yolculuğun içinde göremiyor olmasının acısını biliyordu. Trenin o tarlaların arasından yılan gibi süzüldügünü ve motorunun oflaya puflaya çalıştıgını görebilse yolculuktan aldığı keyif bambaşka olurdu. İnsanın manzarayı, kendisini ve treni aynı anda görebilmesi işte yolculuk diye buna denirdi!”»»
Luigi Pirandello

1984 Yayınevi

"İsimsiz. Geçmişin ismine dair hiçbir anı, bugünün ismine ve yarına dair. İsimden kastımız; dışarıdan bize yüklenen her türlü kavramsa; ismimiz yokken bu kavramlardan yoksunsak ve o zaman içimizdeki şeyler körleşiyorsa, tanımlanamıyor ve ayırt edilemiyorsa; bu ismi anmakta ısrar edenler mezar kitabeme kazısınlar, ön tarafına ve sonra da o ismi bir daha anmayıp çekip gitsinler ki rahat edeyim. Bu ö..»»
William Morris

1984 Yayınevi

Uygar bir topluluğun sanat ya da edebiyattan tamamen mahrum bir şekilde yaşaması henüz tecrübe edilmedi. Uygarlığın geçmişteki yozlaşması ve çürümesi, küllerinden doğacak olan topluma hazzın yadsınmasını dayatıyor olabilir. Eğer bu olacaksa, geçici faydacılıkaşamasını gerçekleşecek sanat için bir temel olarak kabul edeceğiz. Eğer açlıktan ölecek hale gelenler ve sersefil olanlar sokaklardan kurtul..»»
Machado De Assis

1984 Yayınevi

Brezilya'nın en büyük yazarı Machado de Assis ilk kez orijinal dilinden çevirilerle Türkçe'de... Meclis üyelerinin durumları düşünüldü; isyanlar, toplanmalar ve kanlı kavgalar engellenmeliydi. İşin daha kötü yanı ise, üyelerden biri berberin Yeşil Ev’e atfettiği “İnsan aklının Bastille’i” sözünden çok etkilenmiş, düşüncesini değiştirmişti. Yeşil Ev’in doğru yöntemlerle tasfiyesinin gerekli olab..»»
Kolektif

1984 Yayınevi

Edebiyat Şiir: Cengiz BektaşAllen Ginsberg, Lawrance FerlinghettiAnlatı:Taner Ay - Beat Kuşağı’nın doğuşu Deneme:Halil Turhanlı – Hugo Ball ve Carl Schmitt: Kısa sürenşaşırtıcı bir dostluk, Sue Prideaux – Nietzsche ve öncüfeministler Öykü:Valery Aksenov - Zafer, Hikmet Temel Akarsu – Treviçeşmesi, Barlas Özarıkça – Işığın beyi ve Ham ile Hamdi,Dilek Yılmaz – Kiraz güzeli, Uğur Deveci – Li..»»
Georg Büchner

1984 Yayınevi

Georg Büchner günümüzden iki yüz yedi yıl önce doğmuş ve sadece yirmi dört yıl yaşamış. Gençlikten ibaret o kısacık yaşamına sığdırdıkları, şaşkınlık ve hayranlık uyandırıcı: Bilim çevrelerinde saygı duyulan bir biyoloji ve anatomi uzmanı, toplumsal sorunların temelinde üretim ilişkilerinin olduğuna Marx’dan önce işaret etmiş bir analist, anlamsızlığa neşter atmış bir ateist, insan hakları derneği..»»
Daniil Harms

1984 Yayınevi

“Bir gün Orlov kendisini bezelye lapasıyla tıka basa doldurdu ve öldü. Bunu fark eden Kirilov da öldü. Spiridonov Tanrı’nın işi bu ya durup dururken öldü. Spiridonov’un karısı büfenin üstünden düşüp öldü. Spiridonov’un çocukları havuzda boğuldu. Spiridonov’un büyükannesi kafayı çekip yollara düştü. Mihailoviç saçlarını taramayı bırakınca uyuza yakalandı. Kruglov elinde kamçı tutan bir kadın resmi ..»»
Francis Bacon

1984 Yayınevi

Francis Bacon, deneyci (ampirik) felsefenin öncüsü olmakla birlikte, bilimdeki yöntem ve anlam sorununun üzerinde önemle durmuş, bilimsel araştırmaya kurumsal bir kimlik kazandırmayı amaçlayan ilk düşünürdür. Skolastik düşüncenin yaydığı bilgisizlik ve cehalet; yaşamını aklı ve bilimi bağnazlığın, kilisenin baskısından kurtarıp özgürleştirmeye adayan Bacon gibi ileriyi gören, bakış açısı geniş bir..»»
Kolektif

1984 Yayınevi

Osman Çakmakçı - Türk entelektüelinin trajedisi ŞiirCharles Baudelaire Özel Bölümü, Baudelaire’in Annesine MektubuÇağdaş Türk Şiiri - Süreyya Berfe, Serdar Koçak, Yücel Kayıran, İrfan Yıldız, Ender Emiroğlu, Cengiz Kılçer, Cenk Gündoğdu, Onur Sakarya, Onur Köybaşı, Kaan Koç, Talita Yaltırık DenemeNoah Berlatsky – Şiir birçok şairin dediği kadar faydasız değildirFuat Sevimay – Joyce dili, düş..»»
Atilla Küçükkayıkcı

1984 Yayınevi

Eğitim, “Ülke çocuklarının birlikte ve eşit olarak almak zorunda oldukları bilim ve kültürdür.” Mustafa Kemal Atatürk, 1 Mart 1923 gibi çok erken bir tarihte, “eğitimden beklentilerini” işte böyle tarif etmiştir. Bundan bir yıl sonra da şunları söyler: “Korkuya dayalı ahlâk, bir erdemolmadıktan başka güvenilir de değildir.” Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu kadroları, yüzyılların biriktirdiği to..»»
Kolektif

1984 Yayınevi

Şiir XX. Yüzyıl Latin Amerika Şiiri: Jose Marti, Ruben Dario, Cesar Vallejo, CarlosDrummond De Andre, Pablo Neruda, Octavio Paz, Mario Benedetti, ErnestoCardenal, Lucila NogueiraÇağdaş Türk Şiiri: Süreyya Berfe, Tarık Günersel, Orhan Alkaya, GökhanAkçiçek, Elif Sofya, Ender Emiroğlu, Cenk Gündoğdu, Atakan Yavuz, Burak Acar Profil Daniil Harms - Bugün Hiçbir Şey Yazdım Deneme Francis..»»
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız