|
Kadim Kitabı - Kadim Kitapları
Kadim konu başlığında toplam 57 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Kadim kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Tuğrul Yalnızoğlu
Oğlak Yayıncılık
Bu kitap, kökleri kadim Asur bilgeliğine dayanan, İÖ 3000'lerden başlayarak günümüzde halen yaşamlarını sürdüren Mandeen ve Ezidi antik dinlerini anlatıyor.
Coğrafyamızdaki Harran şehrinin de tanıklık ve ev sahipliği yaptığı süreci, tarih içinde bizi geçmişin büyülü atmosferine taşıyarak bugünü daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor.
Kitabın syafalarında yaptığımız tarihsel yolculukla, Ürdün'de.. »»
Ayhan Çorbacıoğlu
Galata
Atlantis’ten İstanbul’a
Adın burda kalacak, hatta tüm kimliklerin,
Yeniden doğacağız sevda ufuklarına.
Erıdıkçe beraber AŞK’ın ocağInda biz,
Benlikleri aşacak, BİR’de buluşacağIz.
On bin yıl önce Atlantis kıtasında başlayıp Uygur Yurdu’nda ve ardından İstanbul’da devam eden fantastik ve ezoterik bir öykü. Atlantislilere Altın Çağ’ını yaşatan ‘doğanın gizli bilgi.. »»
Osho (Bhagwan Shree Rajneesh)
Butik Yayınları
***Eski bir Hintli hikâyesi var:
Hindu cennetinde kalpataru denen bir ağaç vardır. ***Dilek ağacı*** demektir. Tesadufen bir gezginin yolu oraya düşer. Adam yorgundur, ağacın altına oturur. Ve aç olduğu için, ***Burada biri olsaydı, yiyecek isterdim. Fakat kimse görünmüyor***
diye düşünür.
Yiyecek fikri zihninde göründüğü anda, yiyecek aniden belirir. Adam çok aç olduğu için bu.. »»
Bhagwan Shree Rajneesh Osho
Butik Yayınları
"Eski bir Hintli hikâyesi var: Hindu cennetinde kalpataru denen bir ağaç vardır. "Dilek ağacı" demektir. Tesadufen bir gezginin yolu oraya düşer. Adam yorgundur, ağacın altına oturur. Ve aç olduğu için, "Burada biri olsaydı, yiyecek isterdim. Fakat kimse görünmüyor" diye düşünür. Yiyecek fikri zihninde gör&.. »»
Ahmet Taşağıl
Kronik Kitap
Onlar varlıklarının anlamını seferde buldular. Nice zamanlar içinde nice mekânlara sahip oldular. Tarifi mümkün olmayan büyüklükteki toprakları bazen ayak sesleriyle bazen de nal sesleriyle aştılar. Kondular, göçtüler… Kurdular, yıkılınca tekrar yaptılar… Hiçbir zaman vazgeçmediler. Ne olacağını değil, daima nasıl olacağını düşündüler. Türkler...
İslam Öncesi Türk Tarih.. »»
Yüksel Yazıcı
Enki Yayıncılık
Böyle söylüyor Lübnanlı şair, yazar ve ressam Halil Cibran! Haksız olduğunu söylemek olası değil elbet! Yaşanmış bütün süreçler boyunca, görüntüde olağanüstü bir fiziksel forma sahip olmasına karşın; gerçekte insan olamamanın ağrısını hep yüreğinde taşımış, ancak bu sızının kaynağını bulmak için hiçbi.. »»
Kevser Yeşiltaş
GüzelDünya
Ene’l Haqq sozu butun zamanlara vurulmush bir mohur xususiyyeti dashiyir. Hele de indiye qeder bu sozden daha ustun bir soz deyilmemishdir. Bu soz aciq menasindan daha cox, gizli bir mena ifade edir. Ene’l Haqq sozu hem dini, hem tesevvuf, hem de elmi menada ishlenen bir ifadedir. Bu kitabda siz Ene’l Haqq menasinin derin aciqlamalarini tapacaqsiniz. Yeqin, inanarsiniz ki, bele bir sufi haqqinda y.. »»
Ahmet Faik Özbilge
E Yayınları
Ahmet Faik Özbilge rehberliğinde İstanbul’un altını üstüne getirmeye devam ediyoruz...
Sultanahmet’ten Eyüp’e; Haliç’ten Beyoğlu’na; Boğaziçi’nden Üsküdar’a… Bu kez başrollerde Konstantin, Jüstinyen, Teodora, Nestorius, Sokollu Mehmed, Yılan Saçlı Medusa, Mimar Sinan, Sultan .. »»
Murat İrfan Ağcabay
Sınır Ötesi Yayınları
İstanbul'un Kadim Sırları, siz başka bir İstanbul'la tanıştıracak... Uzun yıllar süren bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkan bu kitabı okuduktan sonra, İstanbul'u dolaşmayı bir deneyin. Bakın nelerle karşılacaksınız...
Üç büyük dinin kutsal emanetleri neden İstanbul'da buluştu? Onlardaki bu kadim kutsiyeti farkedenler kimlerdi?
Kutsal Ahid sandığı İstanbul'da mı?
Kimler, n.. »»
Murat İrfan Ağcabay
Sınır Ötesi Yayınları
İstanbul'un Kadim Sırları, siz başka bir İstanbul'la tanıştıracak... Uzun yıllar süren bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkan bu kitabı okuduktan sonra, İstanbul'u dolaşmayı bir deneyin. Bakın nelerle karşılacaksınız...
Üç büyük dinin kutsal emanetleri neden İstanbul'da buluştu? Onlardaki bu kadim kutsiyeti farkedenler kimlerdi? Kutsal Ahid sandığı İstanbul'da mı?
Kimler, ne zaman, niye Aya.. »»
|