Yüreğinize iyilik tohumları ekin.. büyüyüp yeşersinler, kötülükleri yok etsin onlar..! (fikret şimşek)

İl Şiirleri

Aşağıda 1,500,000'dan fazla şiir başlıkları arasından "İl" terimini içeren şiirler listelenmektedir. İl ile ilgili şiirler "kayıt tarihine" göre listelenmektedir. Şiirlerin "İl" ile ilgili alakalı olup olmadıkları sistem tarafından otomatik belirlenip içinde aradığından konu dışı bazı şiirler listelenebilir. İl ile ilgili " 12327 " şiir aşağıdadır.
NE DE SON MAĞLUBİYETİM
DÜŞTÜĞÜM HER SEFERDE KALKMASINI BİLDİM
BOŞ HAYALLERE GİTMEDİM
SAVAŞTIM, ÇARPIŞTIM
BEDEL ÖDEDİM.

...
Devamını oku »
Sahte umut aşılar, popülist yaklaşımlar
Sana güvenim sonsuz, haydi göster Türkiye
Bekliyoruz geliyor güzel güzel haberler...

Lütfiye Çanacık

...
Devamını oku »
Yusuf Mısır’daki sarayına davet ettiği ailesini, büyük bir salonda kabul eder. Tüm aile 11 erkek kardeş ve anne baba onun uzurunda eğilirler, yere kapanırlar. 11 kardei 11 yıldız, anne ve baba ise rüyasında gördüğü güneş ve aydır. Yusuf rüyasını ve bu rüyayı babasına anlatışını, babasının da yorumunu hatırlar. O rüya gerçekleşmiştir.
Hemen gidip anne ve babasını ayağa kaldırır. Yakup’ta, Yusuf’ta ağlamaktadır. Her ikisi de mutluluk göz yaşları dökmektedir. Bu olay 40 yıl sonra gerçekleşmiştir. Yusuf Mısır’a aziz olmuştur. Mısır’ın kraldan sonra en yetkili ve en güçlü kişisidir artık. Yeni bir şehir kurar ve ailesini o şehre yerleştirir. Ol denince olduran Yüce Allah, şüphesiz bu olayı da insanlar ders ve ibret alsınlar diye Yusuf’a yaşatmıştır. Sürçü lisan etmiş isek affola.

KISSADAN HİSSE-17-(FİNAL)

...
Devamını oku »
Hazreti Yusuf Babası ve ailesini, Mısır’ın dışında Bünyamin ile birlikte giderek karşıladı. Hazreti Yakup’un mutluluğu görülmeye değerdi. Uzun yıllar süren hasret nihayet bitmişti. Toplu halde Mısır’a girdiler. Yusuf yine adını çağıran o sesi duydu. Yaşlı, çökmüş bir kadın dı bu. Onu saraya getirmelerini söyledi.
Ailesi ve kardeşleri ile hasret giderirken salona o yaşlı kadın getirildi. Yürüyemiyordu bile. Yaklaştırdılar sen kimsin. Rüyalarımda da seni görüyorum. Çoğu kez de sesini duyuyorum. Kimsin ve benden ne istiyorsun dedi.
Yaşlı görmeyen kadın, adım Züleyha. Senden 3 şey istiyorum. 1- Gözlerimin açılmasını ve seni yeniden görmek istiyorum. 2-Eski güzelliğimi geri almak istiyorum. 3-Seninle evlenip karın olmak istiyorum. İlk ikisi kolay dedi. Allahı’m bu kadına eski güzelliğini ve gözlerini geri ver diye dua etti. Züleyha gençliğine geri döndü. Ama seninle evlenmem o mümkün değil dedi. O sırada Cebrail Aleyhisselam, Züleyha, Allah tarafından affedildi, onunla evlenebilirsin dedi. Peki dedi ve evlenmeyi de kabul etti.


...
Devamını oku »
Düş mektebinde aldı diplomasını gerçekler
Hüzün iken sirayet eden
Can çekişen imgelerden de aldı payını mevsim
Şerde yüklü hayırla düştü yola şair

...
Devamını oku »
Her karanlık mutlaka, aydınlığa gebedir,
Kelimenin değeri, içindeki heceler,
Bilinmeli her sabah, yeni doğan bebedir.

Kara bulutlar var ya, abanır gökyüzüne,

...
Devamını oku »
Muhammedim Muhammedim
Gül kokulu gül Ahmedim
Sensin benim en sevdiğim
Peygamberim peygamberim


...
Devamını oku »
Ne şan ne şöhret ne de görkemli bir yaşam umrunda değil di artık Züleyha’nın. Tek bir arzusu vardı Yusuf’uyla olmak. Yeme içmeden kesilmiş, gözleri görmeyen, yaşlı çökmüş bir kadındı. Fotifar ve ona annelik yapan büyük hizmetçisinin ölümünden sonra Yusuf olmasa yaşamaktan bile vaz geçecekti.
Yaptığı hatanın farkında idi. En çokta onu zındana attırdığına ve 10 yıl sonra gidip, onu kırbaçlattırdığına ağlıyordu. Saatlerce secdeye kapanıyor, Allaha dua ediyordu kendini affetmesi için. Onu yolda bastonuyla yürürken görenlerin çoğu tanıyamıyor, tanıyanlar da kendi kendini mahfettiğini söylüyordu. O duysa bile söylnenlere kulak asmıyordu. Onu yaşatan, onu ayakta tutan Yusuf’a olan aşkıydı.
Duadan arta kalan zamanlarda Lirini eline alır, hülyalara dalar gider di. Yusuf’una övgüler diziyordur kimbilir.


...
Devamını oku »
Züleyha kıtlık yıllarında sürekli şehir dışına çıkan, siloları ve buğday dağıtımını denetleyen Yusuf’tan haber getirdim diyen herkese mücevherlerini dağıtıyordu. Bazılarının yalan söylediğini bile bile onlara kızmıyor, onlara para ve değerli mücevherler veriyordu. Yaşlı bakıcısı vefat etmiş, diğer hizmetçilerini de azat etmişti. Buna rağmen iki genç kadın onu terk etmeyerek, ona göz oluyor ve bir şeyler yemesini sağlıyorlardı
Anlatılanlara göre 40 katır yükü mücevheri olduğu bunun tamamını dağıttığı söyleniyordu. Diğer taraftan Amon ve diğer tanrılara inanmıyordu artık. O sadece Yusuf’un tanrısına inanıyor ve sadece ona ibadet ediyordu
Onun bu duaları karşılıksız kalmıyordu. Hz.Yusuf rüyasında sürekli yaşlı bir kadının kendisinden yardım istediğini görüyordu ama onun Züleyha olduğunu bilmiyordu. Bazen şehre dönüşte rüyasında duyduğu sesi yol kenarında duyuyor, gözleriyle o yöne bakıyor, Züleyha seslendikten sonra, gizlendiği için Züleyha’yı bir türlü göremiyordu. Hatta bazı geceler terleyerek bu yardım sesiyle uyanan Yusuf’a eşi de şahit oluyordu.


...
Devamını oku »
Hü’de buldum beni,
Sema’da Şems ile kamer
Semah’ta gördüm bizi
İkram-ı Izzet’te gani gani Xuda,
Ol, Kabe’min kapısı

...
Devamını oku »

İlk 337 338 339 340 341 342 343 344 345 Son
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL