Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

 Alakalı resimli kitaplar

Haysiyet Kitabı - Haysiyet Kitapları

Haysiyet konu başlığında toplam 14 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Haysiyet kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Fernando Pessoa

Zeplin

Fernando Pessoa kalabalık bir yazardı; eserlerini farklı dışkimlikleriyle, her birinin biyografisi, ideolojisi farklı olan alter ego’larıyla yazardı. Aklın Haysiyeti, Teive Baronu lakaplı dışkimliğinden geriye kalan tek eserdir, çünkü bu kimliği “üstün bir sanat eseri üretmenin imkânsızlığını” gerekçe göstererek, daha önceki bütün edebi eser yazma teşebbüslerini yakar ve intihar etmenin eşiğindedi..»»
Ömer Faruk

Altıkırkbeş Yayınları

Ayrıntı Yayınları’nı kuran ve yirmi yıl yöneten Ömer Faruk’un yeni deneme kitabı: Başkası Adına Konuşmanın Haysiyetsizliği. Ömer Faruk bu hayli iddialı kitabında çatışmalı toplumsallıkların kökeninde siyasi değil düşünce krizi olduğunu öne sürerek bizi düşünce üzerine düşünmeye davet ediyor. Ona göre düşünce kendisi üzerine düşünmediği sürece düşünmüş sayılamaz. Düşüncedeki bu kritik eşik aşıla..»»
Fatih Şeker

Cinius Yayınları

Zor Zamanlarda İnsan Hakları

Koç Üniversitesi Yayınları

İnsan hakları söylemi günümüz dünyasının genel kelime dağarcığına girdi, ancak ilginçtir ki, insan haklarının siyasi etkisi arttıkça felsefi dayanakları gittikçe daha ihtilaflı oluyor. Bu kitap, söylem etiği ve iletişimsel rasyonaliteye dayanan bir teori üzerinden, modern dünyayı şekillendiren daha geniş toplumsal dönüşümler çerçevesinde insan hakları felsefesi ve politikasını tartışıyor. Ulus..»»
Şeyla Benhabib

Koç Üniversitesi Yayınları

İnsan hakları söylemi günümüz dünyasının genel kelime dağarcığına girdi, ancak ilginçtir ki, insan haklarının siyasi etkisi arttıkça felsefi dayanakları gittikçe daha ihtilaflı oluyor. Bu kitap, söylem etiği ve iletişimsel rasyonaliteye dayanan bir teori üzerinden, modern dünyayı şekillendiren daha geniş toplumsal dönüşümler çerçevesinde insan hakları felsefesi ve politikasını tartışıyor. Ulusl..»»
Şeyla Benhabib

Koç Üniversitesi Yayınları

Buhran Çağında Haysiyet Zor Zamanlarda İnsan Hakları Koç Üniversitesi Yayınları»»
Ayn Rand

Plato Film Yayıncılık

Potansiyel olarak bir siyasi yönetim insan haklarına yönelik en tehlikeli tehdittir; siyasi yönetim yasal olarak silahsızlandırılmış kurbanlara karşı fiziki zor kullanma konusunda hukuki bir tekeli elinde tutar. Birey haklarıyla sınırlandırılmadığı ve kısıtlanmadığı zaman bir siyasi yönetim insanın en ölümcül düşmanıdır. Siyasi yönetimlerin en sevmediği şeylerin başında bireyin bağımsızlığı ve ..»»

Alpkan Birelma

İletişim Yayınevi

***Ben Ali Bey'e dedim. Biz, dedim, ne yaptık ya? Biz dedim, ne yaptık? Fabrikanın malını mı çaldık? Fabrikanın malına zarar mı verdik? Biz dedim, namusumuz, şerefimiz için sendika getirmeye çalıştık ya! Ne yaptık? Biz ne yaptık? Semih Bey'e dedim, ya Semih Bey dedim, benden ne zarar gördün dedim ya. Benim ne hatam var dedim, benim neyim var dedim, beni dedim niye çıkardın ya!***Alpkan Birelma'nın..»»
Alpkan Birelma

İletişim Yayınları

"Ben Ali Bey'e dedim. Biz, dedim, ne yaptık ya? Biz dedim, ne yaptık? Fabrikanın malını mı çaldık? Fabrikanın malına zarar mı verdik? Biz dedim, namusumuz, şerefimiz için sendika getirmeye çalıştık ya! Ne yaptık? Biz ne yaptık? Semih Bey'e dedim, ya Semih Bey dedim, benden ne zarar gördün dedim ya. Benim ne hatam var dedim, benim neyim var dedim,..»»
Gaye Boralıoğlu

Kıraathane

ÜK Sebepsiz yere gözaltına alınabiliyorsam, tutuklanabiliyorsam, işim, telefonum, bilgisayarım, giderek evim, malım mülküm elimden alınabiliyorsa dünyadaki yerim, köküm buna göredir. Tam bir varoluş sayılmaz bu. İnsan olduğumu, haklarımın bulunması gerektiğini biliyorum, duymuşum öğrenmişim bir defa. Bunlar olmayınca elbette kendimi yarım yamalak, eğreti ve tabii haysiyeti kırılmış hissedeceği..»»
 « Önceki sayfa   1   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız