MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

m-
Su kar ve göz
m-oglu

Su kar ve göz


Gerek Dünya’nýn ve gerekse insanýn bedeninin, yüzde yetmiþinden fazlasýný “SU” teþkil eder. Bilimsel tesbitlere göre, ilk canlý hayat ve ilk hücreler; SU’dan baþlamýþ, su ile hayat bulmuþ, su ile beslenmiþ ve su ile seviþmiþ.. o günden beri de, bu ilâhi AÞK devam etmektedir…
Kar, suyun soðuktan dolayý büründüðü ilk ve en yumuþak katý þekli olup; sýfýr dereceden daha aþaðý soðuklarda, ortaya çýkar. Rüzgarla savrularak tipiye, çok fazla soðuklarda ise en sert þeklini alýp, kristal buz haline döner… Yani suyun, çok soðuktan; kendisini bir çeþit koruma mekanizmasýna da, buz denir.
Göze gelince; Allah (C.C.)ýn, SEMÝ ÝSMÝ ÞERÝFÝNÝN VE SIFATININ, canlý mahlûkattaki bir izdüþümü ve sembolik tecellisidir. Canlýlar göz ile bakar, göz ile görerek ihtiyaçlarýný giderirler. Ýnsanlarýn ise, büyük bir kýsmý; gözlerini sadece içgüdüsel olarak "BAKMAK"ta kullanýp, sadece aval-aval bakarlar. Küçük bir kýsmý ise, gözleriyle hem bakar ve hem de, basiretini de devreye sokarak; ayet-i kerimelerin emri gereði, "kendini, çevresini ve Kâinat’ý" temaþa etmek için kullanýr.. Kâinatý, mahlûkatý ve kendi kendilerini, bekma deðil “GÖRME ÝÞLEMÝNÝ” yerine getirirler. Göz; fiziksel olarak bir organ ve enerji deðeri itibariyle ise; bir “NUR”dur. (Nur; ibadet sýrasýnda da çýkardýðýmýz, pozitif bir çeþit enerjidir.) Aþaðýda ise, yukarýda sayýp sýraladýðýmýz; SU, KAR VE GÖZ”ün bir dansýný, bir kombinasyonunu ve bir halitasýný; bir þiir formu içinde sunmaya çalýþtým. Siz de, bana katýlýr ve benim ile beraber, biraz tefekkür edip, biraz felsefe yapmaya ve su, kar ve göze bir de bu açýdan bakmaya ne dersiniz?
Haydi rastgele…

S U, K A R V E G Ö Z

surprizsite.com ** SON ÞÝÝRLER
ÞÝÝR NO: 42 29-10-2012

SU hayattýr. Bütün canlýlarý; hem besler, hem doyurur,
KAR soðuktur. Yel’e dayanamaz, tipi olur savrulur…
GÖZ mânâdýr. Gönülden, gönüle.. girer, çýkar dost olur,
Ýman ile bakmayan göz, kin ve hasedinden kavrulur…

Su gevþektir. Ýçine girdiði her mahlûkat canlanýr,
Kar tane tanedir. Dayanamaz, sýcak görünce erir;
Göz hýrsýzdýr. Gördüðünü, aklýn varyant’ýna gönderir,
Firasetle bakmayan gözün, beyni; neyi, nasýl görür!?..

Su renksizdir. Girdiði maddenin, renk ve þeklini alýr,
Kar beyazdýr. Yaðmýþ olduðu yerler, onunla ak’lanýr;
Göz mânâdýr. Çünkü, gördüðü alemlere þaþa kalýr,
Firasetle bakan göz; hem her þeyi görür, hem nurlanýr.
12-11-2012 SAAT: 18:50 Konak-ÝZMÝR.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.