MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

mutlu olmak....
Sonradan

mutlu olmak....








Hayatta en çok ihtiyaç duyulan histir o. Mutluluk.. Diðer bir adý ile Huzur. Aramakla bulunmaz kimine göre. Kimine göre "kaderimize yazýlmamýþ" týr.. Kimi ise bunlara inat üzülmek nedir bilmez. Herþeye raðmen mutludur. Neþelidir. Nasýl bir þey bu. Fýtrata yerleþtirilen bir huy mu yoksa?


Neden uzaklarda zannedip farkedemeyiz yanýbaþýmýzda duran mutluluðu. Beklentilerimiz çok büyükte acaba ondan mý yaklaþamýyoruz bir adýmlýk mesafeye. Sahi ne bekliyoruz kirpiklerimizi kavuþturduðumuzda saniyeler içinde film þeridi gibi gözümüzün önünde akýveren hayattan? Neyi istedikte sýðdýramadýk? Ne olunca mutlu olacaktýk ta olmadý?


Kimine göre para, kadýn, evlat üçlüsünden mi ibaret yoksa?.. Olmamalý.. Buna endeksli bir hayat olmamalý. Üçünüde cebimize koyup götüremeyeceðiz ki topraðýn altýna. Bunlardan meydana gelen mutluluk elbette ki güzel olabilir. Ama fani..




Ýmkansýzlýklardan mý þikayetçiyiz hep. Özentiler dünyasýnda sürüklenmek ne kazandýrýr bize? Zenginlik nereye kadar tatmin eder gönlümüzü. En güzel arabalara binmek, istediðine anýnda sahip olmak. Bunlarla kaç kiþi tatmin olmuþ hayattan.


Yüzlerce tarifi vardýr belki mutluluðun. Huzurun. Bana sorarsanýz mutluluk:
-Haline þükredebilmekten ibarettir. Kendinden dertlisini görüp þükredebilmek..
-Özenmek deðil özgüven sahibi olmaktýr.
-Ýmkansýzlýklardan þikayetçi olmak deðil elde ki imkaný kullanabilmektir mutluluk.
-Dostlarýnýn olmasýdýr.
-Sabredebilmekte saklýdýr mutluluk.
-Ebedi aleme inanmaktýr.
-Hayatla ve herkesle barýþýk olmaktýr.
-Kendisi için deðil baþkalarý için yaþamaktýr mutluluk.
-En sona sakladým bu maddeyi... Allah’la barýþýk olmaktýr mutluluk. Seccadeden geçer. Secdede alnýn yere deðidiði andýr mutluluk...


Eðer beceremiyorsanýz hala.. Çocuklardan yardým almak en iyisidir. Onlar en doðal ve heyecanlý halleriyle baþarýrlar mutlu olmayý.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.