MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

KUDÜS'E İMZA DAVETİ
yarsuad

KUDÜS'E İMZA DAVETİ


AMERÝKA VE ÝSRAÝL-Ý; ÝÞLEMÝÞ OLDUKLARI ÝNSANLIK SUÇUNDAN DOLAYI;KINIYORUM.............................................................................................................................................................................................................................................
KUDÜS’E ÝMZA DAVETÝ
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Dua imzasý ;Toplarým
Ebabiller çaðýrmak için
Bir duada sen et; Kardeþim
Zalimi Ebabille vursun; Allah’ým

Yaratana ;Dilekçem var
Adý dua;Amin deyin, canlar
Zalimlere kelepçem var
Ýsmi þeriflerin ,Allah’ým

Ey Cebbar olan, Allahým
Ey Kahhar olan, Allahým
Kudüs öksüz ,Kudüs yetim
Sahibi sensin ,Allah’ým

Deyin canlar;Evvel Allah
Ahir Allah,Zahir Allah
Mazlum için ’illallah’
Kahharsýn, KAHRET;Allah’ým

Ýmzalar ;Yazýsýz, kalemsiz
Gönül ah-ý; Sözsüz ,kelamsýz
Kudüs’e acýmayan,vicdansýz
imaný varsa ;Zayýf Allah’ým?

Ebrehe deniz ötesinden
Fitne Amerika kýt’asýndan
Ebabiller gelir üstesinden
Emir buyur-san; Allah-ým

Peygamberim buyurdu
’Kim kötülük görürse’ bilsin
’Eliyle diliyle engel olsun’
Kinlenmek imanýn ’en zayýfý’ Allah-ým

Þahý Merdan Ali;Buyurdu
Cümle aleme, duyurdu
’Mazluma din sorulmaz’
Yardým et,yardým et Allah-ým

Ýsa ,Musa ;Niye sessiz kalýr
Zalim masumlarýn, canýn alýr
Ýnþallah ebabillere, izin olur
Kudüs sahipsiz aðlar; Allah’ým

yarsuadým,;Ah nolaydý
Müslümanlar bir olaydý
Birbirine yar olaydý
Kardeþimiz periþan ;Allah-ým

Dua imzasý ;Toplarým
Ebabiller çaðýrmak için
Bir duada sen et; Kardeþim
Zalimi Ebabil-le vursun; Allah’ým

FÝL SURESÝ NÜZUL SEBEBÝ EBREHE VE EBABÝLLER;
Rahman ve Rahim olan Allah-ýn Adý ile;

1-Fil sahiplerine Rabbin-in ne yaptýðýný görmedin-mi?
2-Onlarýn düzenlerini(politikalarýný)boþa çýkart-ma-dýmý?
3-4-Onlarýn üzerine taþ atan sürülerle kuþlar(ebabiller)gönderdi
5-sonunda onlarý yenilmiþ ekin gibi yaptý
ALLAH DOÐRU SÖYLEDÝ

Fil suresinin Nüzul sebebi þöyle; Kâbe’yi devirmek amaçlý gelen Ebrehe ve silahlý gücü ile ilgili nazil olan bu sure müþriklere uyarý niteliðindedir.
Rivayetlere yönelik Peygamberimizin doðumundan elli iki gün önce vuku bulan Fil Vakasý, Habeþistanlý olan Ebrehe aracýlýðýyla gerçekleþtirilir. Ebrehe Yemen kralýnýn epeyce baþarýlý komutanýdýr. Yemen kralýnýn ölümünden sonra krallýða geçen Ebrehe Yemen’in vaziyetini düzeltmek ve ticari hayatý canlandýrarak daha çok insan çekmek adýna Yemen’e Kulleys isminde bir KÝLÝSe inþa ettirmektedir. Kulleys epeyce büyük ve her yeri en pahalý malzemelerle yapýlmýþtýr.
Hatta içerisinin altýnla kaplý olduðu duvarlarýnýn en parlak taþlarla döþeli olduðu yerlerin ise bütünü mermer olarak kaplý olduðu söylentiler arasýndadýr. Kulleys inþa edilir fakat insanlar buraya yinede gelmek istemezler. Bunun sebebi vezirleri ile görüþen Ebrehe insanlarýn neden Kulleys’e gelmediklerini sual olunca vezirin biri ”Mekke’de Kâbe denilen bir yer vardýr. Orasý manevi bir anlam ifade ediyor, orasý ortadan kaldýrýlmadýðý sürece Kulleys’e kimse gelmez.” der.
Ayný zamanda Kulleys o kadar lükstür ki içerisine giren bir kiþi bu yapýnýn içerisine bütün pislikleri alarak her yere sürer.
Ebrehe bu hali görünce hepten sinirlenir ve o vakte kadar o bölgenin en güçlü silahlý gücünü hazýrlatýr. Silahlý Gücünün baþýna ise 12 adet fil getirir. Savaþ stratejisi olarak fillerin insanlara hortumunu sallamasý ile þehri daha kolay ve pratik alacaðýný hesaplamýþtýr. Ordusu ile beraber Kâbe’nin olduðu Mekke ilinin yakýnýna kadar iþtirak eden Ebrehe þehrin büyüðü olan Abdulmuttalib’le konuþur. Abdulmuttalib’den savaþ mý yoksa barýþ mý istediðini sorar. Abdulmuttalib ise yalnýzca askerlerin aldýðý hayvanlarýný arzu eder ve orasý Allah’ýn evidir. Orayý Allahu Teâlâ (c.c.) sahibi koruyacaktýr diyerek þehrin dýþýndaki milletin yanýna gider. Ebrehe ordulara bilgi gönderir ve Kâbe’ye doðru yürümeye baþlarlar.
Fil ordusunun en kocaman fili olan ve ismi Mamut olarak rivayet edilen bu fil Kâbe’ye zarar vermek istemediði için devamlý olarak geriye döner ve Ebrehe adamlarýna bu file eziyet ederek Kâbe’ye çevirmelerini söyler. Tam o sýrada Allahu Teâlâ (c.c.) gökyüzünden Ebabil kuþlarý gönderir ve bu kuþlarýn aðzýnca siccil denenilen taþlar vardýr. Büyüklüðü Nohut kadar olan bu taþlar Kâbe’ye doðru iþtirak eden askerlerin kafasýna düþmesi ile beraber kül haline getirmektedir. Bu olayý ifade eden Allahu Teâlâ (c.c.) Kâbe’ye zarar vermenin ne kadar kocaman neticeler doðurduðunu göstermiþ olmaktadýr -DERLEME-ALINTI

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.