neşter
262 şiiri ve 8 yazısı kayıtlı Takip Et

BAHAR'A AĞIT



Bozkır ayazından yüzü yanmış esmer bir çocuk;dağdan dönen dağ babasının heybesinden çiğdem çıkacak , çünkü gözleri boncuk boncuk.Üstü başı yokluk ,ha döküldü ha dökülecek.Seğirterek koşan karakaçanın heybesi bilirki birazdan önüne gelecek
Acır yüreğim konuşan dile, dil değer küçüğün yüzünde açan buz pembesi güle

--Baba...
--Baba ne getirdin bana...!!

Nasırlı bir el gider avuntuyla yavrunun başına, insan yaşlanır o anda girer bilmem kaç yaşına. Yıkılır ağıl koşar kuzular süt fışkıran memeye, başlarım içimdeki bahardan ağıtı dinlemeye.Çocuğun yoksul gök mavi gözleri yıldız yıldız yanmaktadır;baba yorgun yorgun ,ayaklarında eriyen karlara bakmaktadır.

Tutar hışımla yavru babanın heybesinden , sarı çiçekleriyle bir avuç çiğdem çıkar admın cebinden.Koklar baba oğlunun çiğdem kokan saçlarını derinden ,vurur öksüzlüğü öpücük o zaman en acı yerinden.


Bilirki baba , bahar güzelliği kadar acıdır, çünkü küçük Ahmet karısından O’na hem yadigar hem de baş tacıdır.
Kış kapatır yolları, vitrinleri, evleri , Fatmayla yaşadığı güzel günleri. Örter kar zenginliği de , fakirliğide , öksüzlüğü de, Ahmet’in maviş gözlerini de.
Ya bahar....?

Birden koşar yavru; elinde çiğdem , ayağında yırtık lastik sokağa, kar gibi erir babanın gözleri dalar taa.. uzaktaki mezarlığa..

Sakın solma çocuğum , sakın; çiğdemler de bazen sarı yoksul çiçekler açarlar hayata, tadları baldan ziyade, sen kadar solgun sen kadar duygulu.Ve cemre kadar düşkün bahara. Belki hiç kimselere sevdiğini söyleyemeyeceksin ama; bakışlarında hayatı herkeslerden çok seveceksin.

Sakın solma yavrucuğum, bilki senin bahara doğduğun gün, hayata ve acıya direnmekte doğacak.

* çiğdem kokan babam ruhun şad olsun
* dr. ahmet uysal

* çiğdem:baharda kırlarda yetişen soğanlı bir çiçektir

Beğen

neşter
Kayıt Tarihi:24 Mart 2007 Cumartesi 18:11:20

BAHAR'A AĞIT YAZISI'NA YORUM YAP
" BAHAR'A AĞIT" başlıklı yazı ile ilgili
düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi diğer okuyucular ile paylaşın.


YORUMLAR
eyedippideye
26 Mayıs 2007 Cumartesi 23:06:56
Hocam çok güzel.Kalemin kuşunsa bol karbon, mürekkepliyse bol renk...

Cevap Yaz
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Edebiyatdefteri.com'u kullanarak Çerez Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.