Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Ahmet Coşkun 1
Ahmet Coşkun 1

Sapığım var

Yorum

Sapığım var

( 7 kişi )

15

Yorum

25

Beğeni

5,0

Puan

365

Okunma

Sapığım var

Sapığım var

Bu sözü daha çok starlardan artistlerden duyardım. Ya biri kendine çok hayran ya da çok düşman gördüğü yerde ortaya çıkar. Saldırır ya da sarılır ortalığı birbirine katar. Bazıları da kıskançtır. Sadece o kişiliğin varlığından başarısından yaşamından ruhsal bunalıma girer. Zordur böylelerinden kurtulmak. Sonuç karakola Allah göstermesi ölüme kadar gider. Örnekleri çoktur.

İşte bana da böyle biri dadandı.

Birkaç yıl önce şiirlerime gelip. Sen şiir yazma başka işin yok mu, yazdıkların şiire benzemiyor diye çok laf etti. Bende kibarca kardeşim beğenmiyorsan okuma sayfama gelme dedim. Israrı devam edince engelle aldım. Geçti gitti.

Dün şiirine yorum yaptığım bir arkadaşın şiirindeki yorumuma girmiş. Beni tehdit ediyor ‘Ayağını denk al o kadar’ defol git dedim. Peşine uzun bir yorum daha yazmış.

Sen dünyayı yedin doymadı. Hep önde olmak istiyorsun. Şiirlerini okumaktan nefret ediyorum. Ya birader engeldesin zaten okuma nasıl okuyorsun. Ben şiirlerimi sana mı yazıyorum. Beni tanımaz etmezsin. Doymadım neye doymamışım. Soygun yaptım, hırsızlık mı, dolandırıcık mı, kimin neyini almışımda doymamışım. Nedir bu kıskançlık ruh bozukluğu, anlamdım.

Ben on üç o dört senedir bu sitede yazıyorum. Zaman zaman fikren ayrıştığımız insanlar oldu. Birbirimizi ikna ettik ya da çekildik konuları kapattık.

Ben şiirlerimde parti dernek kişi ismi kullanmam yumuşak karın konularına fazla dalmam. Hakaret edici durumlarda bulunmam. Fikirse kedimce doğru bildiğime değinirim, aşksa kedi ruh dünyamla bağdaştırırım. Hiçbir şeyin ıcığını cıcığını çıkarmam.

Benim sapığım beni tanımaz ama peşimi de bırakmaz

Bu nasıl bir ruh hali nasıl bir çekememezlik, nasıl bir kıskaçlık bilmiyorum. Adı sanı yok rumuzu var. Bilsem adresini telefonunu gidip görecem.

Diyecem
- Gel hele gardaş derdin ne, kafana silah mı dayamışlar git Coşkûnînin şiirlerini oku diye

Coşkûnî

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (7)

5.0

100% (7)

Sapığım var Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Sapığım var yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Sapığım var yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Sabitlendi
neneh.
neneh., @neneh-
7.11.2025 11:15:12
:) Benzerini yaşadım.Belki aynı şiire ikiniz de yorum yapmıssınızdır.Sizin bir cümleniz O'na ters gelmiştir.Alınmıştır falan.Ben öyle bir şey yaşadım.Baktım iş büyüyecek yasakladım.Yasakladığım için de hangi şiir ve yazı da yorumumu gördüyse oradan ulaştı zehir zemberek yorumlarla.Yorumun cevabı şeklinde geliyordu bildirim bana.cevap yazdığı yorumlarımı ilgili sahifeden sildim.Hızını alamadı kendi sayfasından bana hakaret tarzı şiirler yazdı.En nihayet sessize aldım kendimi.Umursamıyorum.Onu okuyup ona destek verenleri de umursamıyorum.Boş verin .Şiirlerinize devam edin.
Ebuzer Ozkan
Ebuzer Ozkan, @ebuzerozkan
7.11.2025 18:49:19
5 puan verdi
Geçmiş olsun Ahmet hocam. Bu sitede herkes şiir yazıyor, beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez. Edebiyat defteri böyle tehditler savuran birini siteden siler. Siz Ansızın’a durumu bildirin. Moral bozucu bir durum. Geçmiş olsun.
Tüya
Tüya, @tuya
7.11.2025 14:49:46
Yersiz, gereksiz ve duzeysiz insanlar toplumda hep vardi ve var olacaktir. Burasi, bir edebi platform olsa bile, bir parcasi, hatta aynasidir toplumun. Kurtulunmaz belki, ama, edabina ve hukukuna göre ancak sinirlandirilabilirler. Yönetime kolay gelsin ve size de gecmis olsun, Ahmet hocam.
Cok fazla ciddiye almamanizi öneririm. Uzulmeyin, ama sesinizi yukselmenizi takdir ediyorum.
Saygi, selam ile.
Sadık KARADEMİR
Sadık KARADEMİR, @sadik-karademir
7.11.2025 14:42:16
Allah kolaylık versin Ahmet bey kardeşim, gerçekten zor bir durum, çokta kafanıza takmayın, muhatapta almayın, sayfamda olmasına rağmen yazmayı gereği bile duymadım, bazen en etkili cevap susmaktır
Selamlar saygılar..
Ahmet ÖRNEK
Ahmet ÖRNEK, @ahmet-ornek2
7.11.2025 14:16:46
öylelerini yok sayıp görmez göze koymak en güzeli bence güzel insan...
dikkate lama derim ben. Seni tanıyan tanıyor gerisi çok da önemli değil....
Sahir Neva
Sahir Neva , @sahirneva
7.11.2025 13:11:43
Geçmiş olsun abi umarım yönetim bu tür tavır ve davranışların gereğini yapar. Kimse kimseyi üzmek meşgul etmek zamanını çalmak hadsizliğine girmemeli. Engellemenize rağmen bir başka üyenin sayfasından yorumlarınıza cevap yazarak bu taciz ve tahrikler sürebiliyorsa site lütfen bu durum içinde bir geliştirme yapsın, açık bırakmasın
Ali Rıza  Coşkun
Ali Rıza Coşkun, @alirizacoskun
7.11.2025 12:19:29
Vallahi inanılacak şey değil kardeşim hayretler içerisinde kalıyor insan.
Meyzem
Meyzem, @meyzem
7.11.2025 11:26:56
Sizide kızdırdılarsa artık ben birsey demiyorum
Şiirinize yorum yapmıştım sonra konuyu bilmediğim için sildim.
Takılmayın lütfen
Sizi bu sitede bilen bilir bilmeyende yol alır gider
Ar
Artemis1, @artemis11
7.11.2025 11:21:49
heryerde böyle tipler vardır
had kültür meselesidir
umursamazlık gösterin, dolaylı olarak laf ebeliği yapanlar, taassup sahipleri önyargıcı asmalar en kötüsü tanımadan sana gömmeleri vız gelir tırıs gider
sinek vızıltısı



Artemis1 tarafından 7.11.2025 11:34:41 zamanında düzenlenmiştir.
Oktay Güvener
Oktay Güvener, @oktayguvener
7.11.2025 10:46:31
Çok üzüldüm Ahmet hocam. Hele de böyle basit bir nedenden dolayı takmış olması ilginç. Ama sitede o kadar çok sahte hesap var ki.

Site yönetimi hesap açarken TC kimlik numarası zorunlu tutmalı. Bunun başka yolu yok.
İbrahim Kurt
İbrahim Kurt, @ibrahimkurt
7.11.2025 10:32:42
5 puan verdi
güzeldi hocam en iyisi şiirlerinizi okumak kutluyorum selamlar
ce
cemalcelik, @cemalcelik1
7.11.2025 10:11:44
5 puan verdi
Hiç moralini bozmayın hocam. Güzel yolunuza devam edin. Kalemin daim olsun. Paylaşımlarınıza devam edin
Beyhudenin Kalemi
Beyhudenin Kalemi, @beyhudeninckalemi
7.11.2025 10:09:29
Ah be güzel insan, sen güzel yürekli, sadece şiirlerle konuşan kendi halinde birisin. Hali ile incesin. Bu duruş bazı kişileri rahatsız edebilir. Çünkü sanatına aşıksın. Sanatın da sana. Bazılarının şiirleri bile kendini sevmez. Çünkü içlerinde kendini yiyen bir kurt beslerler. Bu tip insanlar silik bir varlık oldukları için, sureti bir kişilik de gösteremezler kalemin gölgesi ucunda uzanan. Yaptıklarından utanırlar, ama yaparlar. Şiir yazmayı zayıflık görürler ama yazarlar, o zayıf gördükleri şeyi yaptıkları için zayıf göre göre zayıf ve cılız kalırlar. Şiir onu sevmez, sanatın sevemez. Bir bütün olamadıklarıdan sebep, duruşu güzel insanlara sataşırlar. Çünkü sen yaptığın sanatla da barışıksındır. İsmin cisminle ortasındasındır her cümlenin. Olamadıkça öldürmek istemek gibi bir nevi.

Sahte hesapla birşeyler yazarken bizim de kim olduklarını bildiklerimizi sanıp, muhatap almamızı isterler. Kimsin desen tozlar. Kendileri de bilmiyor kim olduklarını... varlık olamadıkları için kayıp ruhlar. Zordur elbet bedenle ruh ikilisini kalbi, beşeri ve insanı duyguları içinde tutarak bir arada tutmak. Ayırmak istersen ayrılır senden Çünkü bunlar, bir olmak istersen vücud bulurlar.

Sapık mı yakışır ne denir belli değil lakin, her yerde herkese varlar, ama yoklar aslında. O yüzden yok say gitsin. Sen ekmekle soğanı yaz yine, aşkı doku ince ince. Gelsin gitsin bu meczezir ruhlar, nasıl olsa ay suyu oynatır dalga ruhlarda, kurdu ulutur unutma.

(Bende var , onda, bunda, şunda var ama yok tiplerden)
Acizlik başka bişey değil

Gülümse Kasım senden şiir bekliyor...😊


Eyvallah...

birincikadükşahıs
birincikadükşahıs, @birincikaduksahis
7.11.2025 10:06:16
Günaydınlar Ahmet abi, ilk paylaştığızdan bu yanantakip ediyorum, fırsat olmadı hiç.

Sizi gayet iyi anlıyorum. Farklı şekillerde benim de başıma geldi bazı olaylar. Diyeceğimi dedim çekildim kenara. O düşünsün.

Bazı kişileri yok saymak kadar ağır cevap yoktur bence..

Demem o ki; takmayın kafanıza...
Biz sizi biliyoruz ve sizden razıyız.
Duruşu, içtenliği ve saygınlığı şuncacık ekrandan bizlere ulaşan değerli bir insansınız.
Böylesi şeyler için üzülmeye değmez.

Sevgi ve saygılarımla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL