Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Vaha Sahra
Vaha Sahra

Gülce Notlar 4

Yorum

Gülce Notlar 4

( 5 kişi )

0

Yorum

16

Beğeni

5,0

Puan

259

Okunma

Gülce Notlar 4



İçim dışıma taşan yanardağ, özlemlerin tortusu katmerleşen göğüs kafesimde. Durgun bir suya dalıp, gidiyor hüzünlü b’akışlarım.

İnsan diyorum, insan ne ararsan insanda mevcut. Bunca kötülük nasıl sığar yeryüzüne.

Taştan evlerin hatırası çocukluğuma götüren, bir gülümseme karesi kendime çağıran.

Toprak damların üzerinden yıldızlara kurulup, düşle tutuşur kirpiklerim. Kanatlarım yana yana uçar, küle belenir arzularım. “Ben’im” demeye korkarım içimde ikamet eden sakine. İyelik ekleri tedavülden kalkmış. Dört duvar arasında dört köşe yalnızlığı sayıklamaktan öteye gidilemeyen bir sanrı.

Yanarım da kendime değil…

Sevmek eksik, buz dağları gibi eriyor insanlık…

Alışmak ne zormuş insansızlığa…

“Kahrolsun bağzı şeyler,” der, geçemem işte…

Gaipten bir ses, “ senin dilin gülce!”

Ne anlamı var.

Vaha Sahra
29 08 2025
13:08


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 

Topluluk Puanları (5)

5.0

100% (5)

Gülce notlar 4 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Gülce notlar 4 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Gülce Notlar 4 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL