Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
ismail karaosmanoğlu
ismail karaosmanoğlu

Şiir okuruna notlar 4 Hacı Bayram ı Veli 1-2

Yorum

Şiir okuruna notlar 4 Hacı Bayram ı Veli 1-2

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

390

Okunma

Şiir okuruna notlar 4 Hacı Bayram ı Veli 1-2

Hacı Bayram ı Veli 1-2

Ankara’da 8 yıl kaldım. ilk öğretmenlik yıllarım. Ondan önce de gitmişliğim var birkaç kez. Erzurum üniversitesini kazandığım ilk yıl başkente gittim. Öncesi şimdi hatırlayabildiğim kadarıyla Rize yolculuğu için geçtiğim başkent. Daha önceleri var mı bilmiyorum. Antalya yolculuğu dönüşü vardık mı bilmiyorum. Hatırladığım ilk varış orada bir akrabamızın evinde 3 misafir bir arada olduğumuzdu. Hatta 4 kişiydik o gece. Biri teröre kurban oldu yıllar sonra. O yıllarda öğrenciydi ankara’da ve akrabası olan bu yeni evlilerin evinde kalıyordu. Öbürleri de yeni evli bir aileydi. Sonradan ünlü biri oldu. Benim de yakın akraba bir çift. Cennet kuşu diye takılıyorlardı birbirlerine. Oradan Erzurum’a geçtim ben.
Yıllar sonra bir bakan dostumuzun yanına gittik. O bizi hep aldattı. Ankara’da benim hep ilk durağım Ulus ve özellikle Hacı Bayram oldu. Gece trene biner, sabah inerdim. O meşum heykel karşıma dikilir, Oğüstüs tapınağı nefret damarlarımı tahrik ederdi. En son türbeye varır bir dua eder camiye girerdim. Elmadağ ilçesinde öğretmenlik yaptığım yıllar hep oradaydım hafta sonları. İlla bir vakit namaz kılar ve dualar ederdim o türbede. Bir gece gökten büyük bir nur sütunu indiğini gördüm oraya. Bu olayı hiç unutamam. Bu şiir böyle bir alışveriş sonunda yıllar sonra Ankara’dan ayrılıp memleketime tayinim çıkmasından epey zaman geçince bu intibalarla yazdım. 18.02.14

Paylaş:
1 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Şiir okuruna notlar 4 hacı bayram ı veli 1-2 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Şiir okuruna notlar 4 hacı bayram ı veli 1-2 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Şiir okuruna notlar 4 Hacı Bayram ı Veli 1-2 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL