Ödünç alınan son kuruşla ödenen ilk kuruş arasında tabii muazzam bir fark vardır. goethe
sami biberoğulları
sami biberoğulları

KONUŞAMADIĞIMIZ ENSEST----2. BÖLÜM----

Yorum

KONUŞAMADIĞIMIZ ENSEST----2. BÖLÜM----

7

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

2296

Okunma

KONUŞAMADIĞIMIZ  ENSEST----2.  BÖLÜM----

KONUŞAMADIĞIMIZ ENSEST----2. BÖLÜM----




Birinci bölüme özelden ya da açıktan gelen yorumlara baktığımızda aslında ensest üzerine daha çok konuşmamız gerektiği net bir şekilde anlaşılıyor. Ancak daha çok konuşmamız gerektiği anlaşılırken neden konuşmadığmızı/ konuşamadığımızı da anlıyoruz.

Gerçekten de neden konuşamıyoruz ensesti?

Bunun pek çok sebepleri var. Kendi fikrimce maddeler halinde yazmaya çalışayım:

1- Bu olaya maalesef ya siyasi kimliklerimizle ya da dini kimliklerimizle aidiyetlerimizle bakıyoruz. Türkiye’de ensesti konuşmaya başladığınız anda karşınıza şu itirazlar çıkıyor:

Neden şimdi? Neden yirmi sene önce konuşmadın da şimdi konuşma gereği duydun?

Bu sorunun altında yatan şudur: ’’ Kardeşim sen bu iktidarı zayıflatmak, onu aciz ve beceriksiz göstermek derdinde misin?

Bu sorunu diyelim ki İnönü döneminde dile getirseydiniz İnönücüler böyle bir tepki verecekti; Menderes döneminde dile getirseydiniz Menderesciler, Ecevit Döneminde Ecevitçiler, Özal döneminde Özalcılar....O sebeple pek çok insan mevcut iktidarı karşısına almamak için susar.

Ya da siz asla ’’Sadece Türkiye ’’ Demediğiniz halde Avrupa ülkelerindeki ensest olaylarını önünüze dizerler. ve %99 u Müslüman olan ( ki ben bunu da asla kabul etmem ) bir ülkede ensestin olmayacağını Kur’anın ve sünnetin enseste nasıl baktığını anlatmaya başlarlar.

Siz istediğiniz kadar Kur’anda Lut kavminin helakını, İslam hukukuna göre ensestin Allaha ortak koşmaktan sonraki en büyük günah olduğunu anlatın farketmez. Yaptığınız İslama saldırıdır (!) Türklüğe de saldırıdır. Çünkü damarlarında asil kan taşıyan Türk milleti böyle bir şey yapmaz.

-Peki 3,5 Yaşındaki bebeğe , köpeğe, ördeğe tecavüz edenin Nüfus cüzdanında ne yazar? TC vatandaşı, Dini İslam.

+İyi ama onlar Türk de Müslüman da olmazlar.

-Eyvallah..Doğrudur. O zaman bu ülkenin %99 unun Müslüman olduğunu nasıl söylersin?

+ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

O iktidar zamanında konuşma, bu iktidar zamanında konuşma. Peki ne zaman konuşalım?

El cevap: Hiç konuşma.

Ya da kız evladın erkek evladından, baban karından bir çocuk sahibi olduğu zaman konuş...

2- Ensesti konuşamazsınız çünkü ensest ile mücadele amacıyla kurulmuş bir sivil toplum örgütü devletin bir bakanından bu konuda yardım istediğinde onlara ’’ %99 u Müslüman olan bir ülkede ensest olmaz’’ denmiştir. Yani ’’ Bu iş netameli. Bu işe bulaşıp da devletin imajını zedelemeye çalışmayın’’ Denmiştir. Bu durumda kutsal devletin imajını zedelememek adına susarsınız.

3- Siz ensesti konuşmaya başladığınız anda ülkenizi ensestin en yaygın olduğu ülke olarak gösterip hem ülkenizi hem de dininizi kötü göstermeye çalışan iç ve dış mihraklar da harekete geçmiştir. Siz konuşurken onlar da fırsatı ganimet bilip bütün Türkiye’yi ve bütün Müslümanları sapık, geri kalmış vesaire olarak göstermek, dolayısıyla da onlara karşı yapılacak her türlü müdahaleyi meşru göstermek için çaba sarfetmektedirler. Aynı anda sizin de ensestten bahsetmeniz bu hainlerin değirmenine su taşımak olarak algılanır. O halde susmalısınız.

Oysa siz ne zaman konuşmaya başlarsanız başlayın o hainler de atağa geçecektir. Ama siz yine de meydanı hainlere bırakıp çeklilmek zorundasınız. Aksi halde sizi de onlardan biri olarak işaret edeceklerdir.

4- Şimdi yukarıdaki resimlere bakın.

Evet, bu ülke o kadar mutaaassıptır ki yukarıda sağdaki karikatürü bir yazınızda resim olarak kullanırsınız ve bir vatandaş size o resimden dolayı ’’ Çocuk pornocusu ’’ der. Karikatür ona göre resmen çocuk pornosudur. Sonradan hatasını anlar, özür diler fakat bu gün birinci bölüm yazımı hiç okumadan sadece başlığa bakarak sizi Fetöcü olmakla suçladığında o eski anıyı hatırlatıp ’’ Sonradan özür dileyeceğine önce yazılanları oku’’ dediğinizde size ’’ Demek kuyruk acısı var sende’’ diyebilir.

Memlekette mutaassıplık basit bir karikatüre ’’ Çocuk Pornosu ’’ deme boyutlarına ulaşmışsa, o karikatüre ’’ Çocuk Pornosu ’’ Diyen vatandaş üstüne üstlük sizi bir de cahillikle suçlarsa siz ensesti konuşamazsınız.

Evet...Mutaassıplık demiştim değil mi?

Bu kadar mutaassıp bir ülkede kızına tecavüz eden baba, Allahtan korkmadan, kuldan utanmadan mahkemede hakime ’’ Siz kendi ellerinizle diktiğiniz bir fidanın ilk meyvesini başkasına yedirir misiniz’’ Diyebilecek kadar ahlak yoksunu olabilir ama siz susmalısınız.

Bu kadar mutaassıp bir ülkede bir baba üç kızına birden tecavüz eder ve en sonunda büyük kızı tarafından öldürülür ama siz susmalısınız.

Bu kadar mutaassıp bir ülkede bir kız çocuğu hem hem babasının, hem amcasının hem de erkek kardeşinin tecavüzüne uğrar, erkek kardeşinden bir çocuk dünyaya getirir ama siz susmalısınız.

Bu kadar mutaassıp bir ülkede bir baba askere giden oğlunun karısına tecevüz eder ama siz konuşmamalısınız.

Bu kadar mutaassıp bir ülkede bizzat gözlerimle gördüğüm kulaklarımla şahit olduğum bir olay: Vatandaş kahvehanede kaynanasını nasıl düzdüğünü anlattıktan sonra bir de ballandırdı olayı ’’ valla benim karıdan bin kat daha güzel muamelesi...’’ Kahvehanenin mutaassıp (!) insanları ağızlarından salyalar akıtarak dinliyorlar olayı. Bir tanesi de ’’ Allahtan korkmadın mı ulan şerefsiz ’’ demiyor... Susuyoruz vesselam.

O kadar mutaassıbız(!) ki ’’ Baldız baldan tatlıdır.’’ Bizim bir atasözümüz olarak literatüre girmiş.

O kadar mutaassıp ve duyarlıyız ki(!) ’’ Ana bir, bacı iki gerisine sok s.ki ’’ bizim dünya literatürüne soktuğumuz bir atasözü haline gelmiş.

İşte bütün bu yozlaşmaya, bu çürümüşlüğe karşı ’’ Gelin siyasi, dini, ideolojik aidiyetlerimizi bir tarafa bırakalım. Hep birlikte Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali bile olsa bir şeyler yapalım. ’’ dersiniz ama o siyasi, dini, ırki, ideolojik aidiyet gömlekleri adeta derimiz olduğundan sıyırıp atamayız üzerimizden.

Kimimiz ’’ %99u Müslüman olan bir ülkede ensest olmaz’’ der tutturur; kimimiz ’’ Asıl %99 u Müslüman olan olan bir ülke olduğumuz için yaşanıyor bu ensest olayları’’ der.

Mesele ensesti tartışmak ve bu iğrenç hastalığa karşı neler yapabiliriz meselesinden çıkar; ya İslamı ve Türklüğü boklama meselesi ya da İslamı ve Türklüğü aklama meselesine dönüşür.

Oysa mesele ne İslam ne de Türklük meselesidir. Bu mesele tüm dünyanın başına bela olmuş bir meseledir. Gelişmiş (!) Avrupa ülkelerinde çok daha yaygın bir meseledir. hatta öyle ki mesela Fransa’da - rıza dahilinde- olan ensest ilişkiye verilen cezanın kaldırılmasının üzerinden 200 sene geçmiştir.Rusya, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, İspanya ve Portekiz’de kardeşlerin cinsel ilişkiye girmesine- rıza dahilinde- herhangi bir ceza öngörülmemektedir. Hatta İsveç’te kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi serbesttir. Yani sorun bir dünya sorunudur.

Bakın Lut Kavminin helakının sebebini Kur’an nasıl anlatıyor bizlere?

’’ Çünkü siz kadınları bırakıp da şehvetle erkeklere gidiyorsunuz. Belki de siz haddi aşan bir kavimsiniz.’’ ( Araf Suresi 81. Ayet )

Evet...Kadınları bırakıp da erkeklere giden insanların cezası:

’’Onların üstüne bir azap yağmuru yağdırdık.” Bak, suçluların akıbeti nasıl oldu.’’ ( Araf Suresi 84. Ayet )

Şeklinde ifade edilmişse bir de kendi çocuklarına, torunlarına,kardeşlerine, yeğenlerine , gelinlerine, kaynanalarına gidenlerin halini düşünün.

Hem mağdurlar için hem de bu sapıklığa dur deyip en azından ülkenizi Lut Kavmi gibi bir helaktan kurtarmak için birşeyler yapmak istersiniz ama Fetöcülükten cahilliğe, vatan hainliğinden işbirlikçiliğe kadar suçlanmadığınız bir şey kalmadığı için konuşamazsınız ensesti.

Peki çok konuşmak, çok dillendirmek bu soruna çözüm müdür?

Ensesti neden konuşamadığımız , insansı mahlukların neden enseste yöneldiği, bu sorunla nasıl başa çıkacağımız ve diğer başka meselelerle birlikte bu sorunun cavabını gelecek bölümde anlatmaya çalışacağım inşallah.

RESİMLER:

Soldaki resim bu yazıda bahsi geçen karikatür. O zamanlar Paint programımı kullanmayı bilmediğim için ’’Senin miden ’’ kısmı bantın altında kalmış. Bantın altında ne yazdığını zannettiyse değerli yorumcu bu karikatüre ’’ Çocuk pornosu ’’ demiş ve uzun süre bu iddiasını sürdürmüştü...( Efendim bu arada benim bunu unutmamam ve bugün gündeme getirmem de kuyruk acısıymış)

Sağdaki resim: Artık paint programını kullanmayı biliyorum ve karikatürün tamamını yayınlıyorum. Büyük olan neymiş? Mide. Bunun neresi çocuk pornosu peki? Hangi kafayla buna çocuk pornosu dersiniz?



Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Konuşamadığımız ensest----2. bölüm---- Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Konuşamadığımız ensest----2. bölüm---- yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
KONUŞAMADIĞIMIZ ENSEST----2. BÖLÜM---- yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Den(iz)
Den(iz), @den-iz
10.9.2017 21:06:02
Değerli hocam ;

Ensesti konuşalım da siz yazdığınız yazı ile başka bir konuyu daha çok dillendirmiş oluyorsun. Irk-din ...!!!

Yazdığınız yazıyı bunları vurgulamadan sadece insani açıdan ele alsanız yazınızı daha samimi bulabilirdim. Sizin yazılarınızda (bazılarına bu yüzden yorum yazmıyorum) yazının asıl konusu dışında içine çekilmek ve dahil edilmek istenildiğimiz başka bir alt metin var hissine kapılıyorum. Belki bunu bilinçli yapmıyorsunuz. Ama okuyanlarda böyle hissettiriyorsanız bu işte bir terslik olmalı ....

Sapıklığın ve sapkınlığın dini,ırkı,vicdanı olmaz. İki sapık bir gün Suriyeli ( ki bunu siz vurgulamıştınız) bir kadına tecavüz eder. Bir başka gün baba sıfatıyla öz evladının ırzına geçer. Bunları hiç bir dine ve ırka dahil edemeyiz. Konuşulacak olan şey bu olayların önüne geçebilmenin yolları olmalı mesela. Yada sebeplerinden bahsedilebilir. Töresel nedenlerle susuluyorsa devlet eliyle eğitim yapılandırmasına gidilmeli ki bu konuda öğretmenlere çok iş düşmeli. Yasalarda köklü değişiklikler yapılmalı. Hasta insanları aramızdan ayıklayıp tedavisi ve cezası yönünde gerekenler yapılmalı. Toplumsal kampanyalar yapılmalı ve bu kampanyalar hiç bir siyasi odağın malzemesi yapılmadan kotarılmalı. Halk başına gelen bu tür olaylar karşısında susmaması gerektiğini anlamalı. Çarenin bu yaşanan çirkinliklerin üstü örtülerek değil dillendirerek bulunacağı hususunda bilinçlenmeli.

Ensest,taciz,tecavüz gibi olayların normalleştirildiği bölgeler var ise araştırılıp bu yerlerde daha yoğun çalışmalar yapılmalı. Daha çok insan bu konudan konuşmalı. Siyaseti ,ırkları,dinleri bir kenara bırakıp mağdur edilen insanlar için ''insan'' olarak konuşmalıyız.



Sevgilerimle...

fatihmuftuoglu
fatihmuftuoglu, @fatihmuftuoglu
10.9.2017 16:13:00
hz
adem peygamberin cocuklarinin ensest iliskiye girmeleri
mumin kimselerde
zaruri hallerde inceste yapilabilir turu bir algi olustursa bolee
iliskinin yaygin oldugu ceografiya
elbette turklerin degil
etnisitesi itibari ile fosik teece kimligi tasimasina karsin
turk olmayan unsurlar daha cok sabikali
neyse bunlar konusulmamalu
kol kirilir yen icinde kalir

muselman bol bol oruc tutup
nefsi emmaresi ile savas hali olup

birak aile ici

aile disi zina bile gunah
dusunme dahi kafa zinasina girer

bakma goz zinasidir
duyma isitme kulak zinasi

konusma dol zinasina girer susalim

sisuiun susalim bir ki uc tip
teprikkler
Ayhan Sarıkaya
Ayhan Sarıkaya, @ayhansarikaya1
10.9.2017 12:04:45
10 puan verdi
Ögretmenim, senin yazilarindan beslenmek harika bir duygu. Kütüphaneden bulamadiklarimi senin kaynaklarindan buluyorum.
Ellerine saglik.
Selam ve saygilar...
yok,sul
yok,sul, @yok-sul
10.9.2017 11:44:39
tecavüz ve t.c ve müslüman türk
mutaasssıp ve kızına tecavüz eden baba
kuran, sünnet ve ensest
yüzde doksan dokuz müslüman ve ensest
lut kavmi ve islam
islam ve saldırı
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hiç konuşma
müslümanlık ve sapıklık
müslümanlık ve geri kalmışlık
memleket ve müteassıplık
müteassıplık ve çocuk pornosu
kızına tecavüz eden baba ve allah
müteassap bir ülke ve üç kızına tecavüz eden baba
müteassıp bir baba ve askere giden oğlunun karısına tecavüz eden baba
müteassıplık ve babasını öldüren büyük kız
müteassıplık ve tecavüz
müteassıp bir ülke ve kaynanasını düzen damat
müteassıp ve baldan tatlı baldız
islam türk ve *ok
aklanması gerek ve türk

evet bakınız bunlara sübliminal mesaj denir
ve gaye budur
hele ki arakan meselesi var iken

''''Arakan'da Müslümanlar tacize, tecavüze, tenkile, teröre ''UĞRARKEN'', onları korumaya çabalayan Müslüman Türklerin çoğunlukta olduğu Türkiye'de bu tür konuların gündeme getirilmesi (Yayınlar, iddialar, dramalar...) anlaşılmayacak bir operasyon değil...''' !!!

fetö de almanya da tüm haçlı da siyon da ve BİLUMUM TÜRKİYE CUMHURİYETİ düşmanları işte bu yolla yıkmaya uğraşırlar memleketimi garip olan şu ki zerzavat takımı da ne ettiğini bilmeden rüzgarına kapılır siyonun taktiği budur
nasıl yanii
hani darbede bir asker vardı büfe nin kapısından televizyona bakıyor ve ne halt ettiğini yeni yeni anlayan hah işte birebir bu yazıyı yazanın durum-u ahvali budur

nasıl yanii
yani şöyle güya bunların asıl sahib inin kendisi olduğunu ve karşı taraın ise sapık olduğunu ima ile der yanii amaç yazı filan değildir amaç böylesi bir şerefsizliği müslümanlık ile kuranla müteassıplıkola birlikte sun suya sabuna dokunma o yazı işini görür

fakat bunu herkez yapamaz kim yapar birikmiş bir herkesin tanıdığı milliyetci müslüman kimliğini pekiştirmiş biri olmalı

yanii bu yazıları başka biri yazsaydı sayfasına bile girmexzdim açıkcası

evet yukardaki yazı adeta bana alınan cephe de serbest kürsüye dönüşmüş

yahu beş yıl mı oldu nedir yanlış anladığım yukardaki resimde defterin logo su mide lafını kapatmış :) o ben de itiraz ettim zannettim ki işte öyle :) hem de çocuk, beynime kan gitti gözlerim karardı verdim veriştirdim sonra anladık ki o resmi başka adresten gördük ki yanılmışım veeee tabii olması gerektiği gibi özür diledim mesaj ile yorum kısmında daha sonra tekraaaar ve bundan sonra bu arkadaş ile hatta sıkı fıkı bile olduk :)

ülen beş yıl mı oldu nedir... haydeee sen bi kere daha bana karşı çıkmıştın bak özür diledin bu da ona benziyor de sen her kesden özür diliyorsun de
şu işe pak yaaa...
:))))))))))))))
bu arkadaşın pacasından cahillik akmıyor mu şimdi, kuyruk acısı yok mu sizce

herneyse değerli hocam ya hu siz verin veriştirin abi biz ortalığa eder ve temizleriz ağzına keseyim

selametle



Filiz Şahin.
Filiz Şahin., @filizsahin-
10.9.2017 11:37:22
Sende sorsaydın be hocam

"hayırdır karnın neden ağrıyor da sus konuşma diyorsun.
yok,sul
yok,sul, @yok-sul
10.9.2017 11:30:03
tecavüz ve t.c ve müslüman türk
mutaasssıp ve kızına tecavüz eden baba
kuran, sünnet ve ensest
yüzde doksan dokuz müslüman ve ensest
lut kavmi ve islam
islam ve saldırı
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hiç konuşma
müslümanlık ve sapıklık
müslümanlık ve geri kalmışlık
memleket ve müteassıplık
müteassıplık ve çocuk pornosu
kızına tecavüz eden baba ve allah
müteassap bir ülke ve üç kızına tecavüz eden baba
müteassıp bir baba ve askere giden oğlunun karısına tecavüz eden baba
müteassıplık ve babasını öldüren büyük kız
müteassıplık ve tecavüz
müteassıp bir ülke ve kaynanasını düzen damat
müteassıp ve baldan tatlı baldız
islam türk ve *ok
aklanması gerek ve türk

evet bakınız bunlara sübliminal mesaj denir
ve gaye budur
hele ki arakan meselesi var iken

''''Arakan'da Müslümanlar tacize, tecavüze, tenkile, teröre ''UĞRARKEN'', onları korumaya çabalayan Müslüman Türklerin çoğunlukta olduğu Türkiye'de bu tür konuların gündeme getirilmesi (Yayınlar, iddialar, dramalar...) anlaşılmayacak bir operasyon değil...''' !!!

fetö de almanya da tüm haçlı da siyon da ve BİLUMUM TÜRKİYE CUMHURİYETİ düşmanları işte bu yolla yıkmaya uğraşırlar memleketimi garip olan şu ki zerzavat takımı da ne ettiğini bilmeden rüzgarına kapılır siyonun taktiği budur
nasıl yanii
hani darbede bir asker vardı büfe nin kapısından televizyona bakıyor ve ne halt ettiğini yeni yeni anlayan hah işte birebir bu yazıyı yazanın durum-u ahvali budur

nasıl yanii
yani şöyle güya bunların asıl sahib inin kendisi olduğunu ve karşı taraın ise sapık olduğunu ima ile der yanii amaç yazı filan değildir amaç böylesi bir şerefsizliği müslümanlık ile kuranla müteassıplıkola birlikte sun suya sabuna dokunma o yazı işini görür

fakat bunu herkez yapamaz kim yapar birikmiş bir herkesin tanıdığı milliyetci müslüman kimliğini pekiştirmiş biri olmalı

yanii bu yazıları başka biri yazsaydı sayfasına bile girmexzdim açıkcası

evet yukardaki yazı adeta bana alınan cephe de serbest kürsüye dönüşmüş

yahu beş yıl mı oldu nedir yanlış anladığım yukardaki resimde defterin logo su mide lafını kapatmış :) o ben de itiraz ettim zannettim ki işte öyle :) hem de çocuk, beynime kan gitti gözlerim karardı verdim veriştirdim sonra anladık ki o resmi başka adresten gördük ki yanılmışım veeee tabii olması gerektiği gibi özür diledim mesaj ile yorum kısmında daha sonra tekraaaar ve bundan sonra bu arkadaş ile hatta sıkı fıkı bile olduk :)

ülen beş yıl mı oldu nedir... haydeee sen bi kere daha bana karşı çıkmıştın bak özür diledin bu da ona benziyor de sen her kesden özür diliyorsun de
şu işe pak yaaa...
:))))))))))))))
bu arkadaşın pacasından cahillik akmıyor mu şimdi, kuyruk acısı yok mu sizce

herneyse değerli hocam ya hu siz verin veriştirin abi biz ortalığa eder ve temizleriz ağzına keseyim

selametle








yok,sul tarafından 9/10/2017 11:43:34 AM zamanında düzenlenmiştir.
hotamisli
hotamisli, @hotamisli
10.9.2017 01:41:49
Hocam,

Dunku yazini okumadim ama ikinci bolumu okudum. Bastan sona katiliyorum... bu sapikliga mutlaka care aranmalidir. Idan cezasi bir an gelmeli ve ilk once cocuk istismacilari ve ensestcilerde uygulanmali. Hem de ibreti alem icin meydanda lesleri sallanmali.
Edebiyat defteri veya baska ortamlarda bu konu islenirken cok dikkatli olunmalidir. Dikkatimi cekti, gazetenin biri internet sitesinde iki haftadir amca-yegen sapik iliskisini gundemde tutuyor. Hep o rezil fotografi yayinlayarak. Bende sapikligin reklami yapiliyor.
Tekrar ediyorum, konu cok hassas sekilde ele alinmali. Mutlaka cozum aranmali. Lise ogrencilerine verilen dersin ilkokuldakilere verilmeyecegi misali miniklerin veya ruhen miniciklerin bulundugu ortamlarda bu konu ele alinmamalidir...

Selamlar

Abdullah
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL