5
Yorum
1
Beğeni
0,0
Puan
929
Okunma

Sizlerle de paylaştığım üzere istenmeyen misafirlerden biri de şimdi benim bedenimde.
Arsız mı arsız! Ziyaret etmediği kapı kalmamış gibi. Ama bir gün bana da uğrayabileceği doğrusunu isterseniz hiç aklıma gelmemişti. Bir de baktım ki çat kapı çıktı geldi.
İşte o zaman anlamış oldum ne kadar yanılmış olduğumu ve onun ne kadar arsız bir yaratık olduğunu. Öyle git deyince de gidesi yok üstelik. Oturduğu yerde, yiyip içip semirmeye devam ettiği gibi, zaman zaman davranışları rahatsız edici.
Bunu öyle ustalıkla ve inceden inceye yapıyor ki, ya anlamıyorsunuz ya da anlamamazlıktan gelebiliyorsunuz.
Bir fırsat yakalamıştım ondan kurtulmak için aslında. Doktorlarım ve ben el birliği ile atacaktık arsızı kapı dışarı. Nasıl bir plan içindeyse artık doktoru bile bir süreliğine diskalifiye etmeyi başardı. Anlayacağınız ben şifa beklerken, şifacım hastalandı.
Bir süre daha beklemem gerekeceği söylenince üzüldüm ve endişem de haliyle arttı. Ancak artı bir risk olamayacağına ikna edilince, Eh! dedim, ne yapalım, madem bekleyeceğiz mecburen. Bu arada bir konuşma da yaptım davetsiz misafire hitaben.
“Gel anlaşalım seninle” dedim. “Tamam, anlıyorum…. Havalar soğuktu, sıcak bir yerler aradın sığınmak için, o yüzden habersiz davetsiz, çıktın geldin. Bari gideceğin zamana kadar haddini bil, otur oturduğun yerde efendi gibi!.. Hele hiç orama burama zıplayayım deme sakın! Beni gereksiz sıkıntılara sokma emi!
Bazen de “Aman kızım fazla yüz göz olmamak lazım bu tiplerle” diye kendime de telkin vermiyor değilim. Biliyorum ki ciddiye alınca ve de hazır ortamı bulmuşken daha bir yayabilirler kendilerini.
Anlamış gibi görünüyorsa da arsız, arada bir renk vermeden duramıyor! Huylu huyundan vazgeçer mi? E olsun! Ben kibar davranmaya huylandırmamaya devam edeceğim.
Zaten ne var şunun şurası, kaldı 3-5 saatlik bir bekleme süresi. Doktor alınca eline şırıngayı bistüriyi, istemese de çıkıp gidecek inşallah hazretleri.
Aman Ha! Siz de kapatın kapılarınızı sıkıca. Uzak tutun kendinizden bu arsızı ve tedbiri asla elden bırakmayın ki giremesin içeri.
Bana şimdilik bir süreliğine müsaade. Başlıyor karşı mücadele. Dualarınızı esirgemeyin, dönersem yine sizlerleyim.
*
Şimdi "CA" arzısı başımda. İnşallah yarın misafirliği sona erecek... Bir süre daha kalem kağıda uzak kalacakğım sanırım. Belki nerede bu diyenleriniz vardır diye yazdım. Tekrar görürüşünceye kadar HOŞ KALIN, HOŞÇA KALIN.