11
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
887
Okunma

Sayın kurucular ve değerli “Edebiyat” sitesi üyeleri,
Ben mi yanlış biliyorum yoksa edebiyat kavramının anlamı mı değişti? Bunu sadece şu an bulunduğumuz site ile ilgili olarak soruyorum.
Ne oldu bize, kah huzur veren, kah hüzünlendiren, kah güldürüp, düşündüren, meraklandıran güzel edebi eserlere? Ne oldu da bu edebiyat sitesini döndürdünüz siyasi veya din konuşulan bir arenaya? Yada tarihten kesitlere ?
Sosyal medya da bu tür yazılar, devamlı paylaşılıyor, tartışmaları yapılıyor zaten. Burada işi ne? Üstelik bir sürü tartışmaya, gerginliğe ve kutuplaşmaya da sebep oluyorlar.
Ben bu tarz yazıları görmek istemiyorum desem faydasız olacaktır biliyorum ama şahsen bu tarz paylaşımları bundan böyle ne yorumlamak , ne de okumak istemiyorum. Kusuruma bakmayın lütfen, gerçekten sıkıldım.
Ayrıca , “şiirimi okur musunuz” diyen “yazımı yorumlar mısın” diye özelden mesaj atan arkadaşlar bu davranışlarınızı da hiç mi hiç hoş karşılamıyorum. Beğenilen yazılar, şiirler zaten “gerektiği gibi! “ değerlendiriliyor. Ne gereksiz bir yaklaşım biçimidir bu?
Son bir şeye daha değinmek istiyorum. Bu da dikkatimi çekiyor zira. Üyeler eskilerde olduğu gibi beğenilen veya beğendikleri yazılara değil de beğenmediklerine yorum bırakmayı tercih ediyorlar.
Eleştiri her zaman kişilerin eksikliklerini görmelerine fayda sağlar. O yüzden eleştirin tabi ki! Ama bunu yaparken olumlu, yapıcı bir yönde olmasına dikkat etmek daha faydalı olur ve kişileri de küstürmez diye düşünüyorum.
Cümlenize saygılar, sevgiler