Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
erhanbay
erhanbay

Bulanık Bir Su İdim Seni Tanımadan Önce

Yorum

Bulanık Bir Su İdim Seni Tanımadan Önce

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1284

Okunma

Bulanık Bir Su İdim Seni Tanımadan Önce

Bulanık Bir Su İdim Seni Tanımadan Önce

Darbe öncesi Erzurum. 79- 80’li yıllar yanİ. Erzurum Lisesi’nin küçük bir sınıfında beraberdik. Sen benim arkamdaki sırada otururdun. Erzurum’lu değildin, subay çocuğuydun. Erzurum diliyle agideydin (akide şekeri anlamında). Nazik konuşan, farklı giyinen çocuklar özellikle de subay çocukları agideydi Erzurum’lu gençlerin nazarında. Agide’ler sevilmezdi, güvenilir bulunmazdı onlarla mesafeli olunurdu, hakim düşünce buydu .

Sen farklı bir gençtin. Ölçülü, ağır başlıydın. İki yıllık ortak okul hayatımda senin bir taşkın hareketine rastlamadığımı itiraf edebilirim. Müzik en büyük tutkundu. Okulun son günleri, derslerin artık ciddiye alınmadığı günlerde (darbe sonrası 81 yılı) sen elinde gitarla gelir kulaklarımıza bayram yaptırırdın. İyi bir arkadaşlığımız vardı. Ortak zevkimiz müzikti. Ders aralarında o zamanki popüler gruplardan, şarkılardan bahseder bazı parçaları beraber mırıldanırdık. Sen, ta o zamandan hedefini belirlemiştin. Konservatuara gidecek, müzik okuyacaktın.


Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Bulanık bir su idim seni tanımadan önce Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Bulanık bir su idim seni tanımadan önce yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Bulanık Bir Su İdim Seni Tanımadan Önce yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Turgut Öztürk
Turgut Öztürk, @turgutozturk
4.8.2015 15:06:11
tebrik ederim.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL