Sevmek birbirine değil, birlikte aynı noktaya bakmaktır. exupery
Fırat Avcı
Fırat Avcı

Çan Eğrisi

Yorum

Çan Eğrisi

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

701

Okunma

Çan Eğrisi

Müzayede salonu bomboş. Kaldırımlar da öyle. Sesler soluk. Sarı güneş, mavi su. Beyaz pusulalar bırakmışlar.

Gökyüzü kaybediyor bütün esin perilerini. Yoklaşıyor varlığın damarlarındaki kan. Bir çocuk seviyorum uzaktan, uzaklardan. Saçlarına zamanı iliştiriyorum. Çok tuhaf. Nar ağaçlarını biliyorum saat beş yönündeki.

Ruhumun hezeyanlarını dinliyorum. Bir geçimsizlik sayılamayacak kadar kesin şeyler bunlar. İçimi burkuyor kelimeler. Körpe hayatların köklerini suçluyorum. Evet suçlular. Çünkü üzüyorlar yerli yersiz.

Sahilde parmak uçlarıyla yürüyor yakamozlar. Sanki kırılganlığı yeniden doğuruyorlar. Yelkensiz ilerliyor gemiler. Ufuk çizgisini ikiye bölüyorlar.

Müzayede salonu bomboş. Çünkü mezattaki anlamsızlığım ve o hep alıcısız...

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Çan eğrisi Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Çan eğrisi yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Çan Eğrisi yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
glenay
glenay, @glenay
30.3.2014 15:52:03
Güzel yazıyorsunuz,

tebrikler..
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL