ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tıyatro aşkı açıkhava’da devam edıyor

İBB Şehir Tiyatroları’nın bir gelenek haline gelen Yaz Oyunları, bu yıl da devam ediyor. Sezon boyunca beğeniyle izlenen ‘Cibali Karakolu’, ‘Ay Işığında Şamata’ ve ‘Bizim Aile’ oyunları; 9 Haziran’a kadar Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnelenecek

5.6.2018

Tıyatro aşkı açıkhava’da devam edıyor

NÖBETÇİ TİYATRO
Devlet Tiyatroları, bu yıl yeni bir uygulamaya geçti. Sahneler, yazın perdelerini kapatmasın diye Nöbetçi Tiyatro uygulaması ilk kez hayata geçirildi. Buna göre; Ankara ve Bursa'daki bazı sahneler, 1 Temmuz'a kadar sezonun en sevilen oyunlarını sahnelemeye devam edecek. Proje kapsamında; İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneye uyarladığı 'Tamamen Doluyuz', Ankara'daki Küçük Tiyatro'da perdelerini açtı. Projenin üçüncü haftasında, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği 'Kaç Baba Kaç' da Küçük Tiyatro'da izlenebiliyor. İngiliz yazar Ray Cooney'in yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un Türkçe'ye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Nejat Armutçu üstleniyor. Bursa Devlet Tiyatrosu ise Ramazan ayı boyunca geleneksel Türk tiyatrosunun vazgeçilmez ortaoyunu 'Akide Şekeri' ile sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

KADINLAR İŞ BAŞINDA
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt'un, geçtiğimiz hafta düzenlenen bir toplantıda yaptığı açıklamalar dikkat çekiciydi. Yerli yazar sayısına ulaşamadıklarını ifade eden Kurt, şunları söyledi: "Türk yazarların sayısı her sezon en az yüzde 70 olmalı fakat biz bu oranı yakalayamadık. 70 yıllık bir kurum olarak, Türk yazarlarının yazdığı oyunları dünya sahnelerinde izlemek isteriz. Yurt dışına, turnelere özgün Türk oyunları göndermeyi arzu ediyoruz. Hepimize büyük görevler düşüyor; görevimizi layıkıyla yerine getirmeliyiz. Yazarlarımızı ve rejisörlerimizi dünyaya tanıtmamız lazım." Tarihi şekillendirecek projelere başladıklarını vurgulayan Kurt, "12 bölgede 12 kadın yazarın eserini, 12 kadın yönetmenin yöneteceği projeye öncelik vereceğiz" diye konuştu.

BAŞYAPITLAR MÜZAYEDESİ
BEYAZ Müzayede; seçkin koleksiyonlardan derlenen, Türk ve dünya çağdaş sanat ustalarının 248 başyapıtını satışa sunuyor. Bugün Swissotel'de düzenlenecek müzayedede; usta sanatçı Ömer Uluç'un 1988 tarihli 'Bukalemun ve Karga' adlı başyapıtı ile Burhan Doğançay'ın ikisi tuval, toplam 12 eseri görücüye çıkacak. Kurdela Serisi'nin en büyük ebatlı tuval yapıtlarından olan 1982 tarihli 'Big Spiderweb', 450 bin-650 bin TL tahmini fiyat aralığı ile, 1977 tarihli tuval yapıtı 'Alphabet' ise 180 bin-250 bin TL fiyat aralığında satışa sunuluyor. Soyut çağdaş sanat ustası Erol Akyavaş'ın 1985 tarihli 'Mavi Kale', 1995 tarihli 'Kaligrafik Soyut'u ve 'Hallac-ı Mansur' serisinden iki yapıtının da, müzayedede yoğun ilgi görmesi bekleniyor. 'Mavi Kale' 180 bin-280 bin TL, 'Kaligrafik Soyut' 200 bin-300 bin TL fiyat aralığı ile müzayedeye çıkacak. Adnan Çoker'in 1987 tarihli 'Konstrüksiyon' ve 2017 tarihli 'Gümüş Simetri' isimli yapıtları da koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak.

Yorumlar
"Tıyatro aşkı açıkhava’da devam edıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tıyatro aşkı açıkhava’da devam edıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.