ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Sabancı Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 17. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

8.4.2015

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

13, 14, 15 Nisan’da Tiyatro Adam’ın Arturo Ui’nin Önlenebilir Tırmanışı Oyununda 8 oyuncu 36 farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynuyor. Müziklerin akapella ile yapıldığı, epik tiyatronun çağdaş bir yorumu olan bu oyunla seyirciyi tempolu ve alışılagelmişin dışında bir tiyatro gösterisi bekliyor.


Festivalde ağırlanan yurtdışı topluluklarından Portekiz Dobrar Mask Tiyatrosu da Goda adlı oyunu ile 16 ve 17 Nisan’da sahnede olacak. Goda, yaşlı bir kadının içinde sakladığı anılarını ortaya döküyor.

Sivas Devlet Tiyatrosu’nun 18 – 19 Nisan tarihlerinde sergileyeceği Kanlı Düğün oyunu, İspanyol yazar Federico Garcia Lorca’nın “Köy Trajedileri Üçlemesi”nin ilk oyunu. 1932’de yazılan oyun aşk, özgürlük gibi insan doğasına ait kavramların töreyle, toplumsal kurallarla çatışmasını ve bu çatışmanın neden olduğu yıkımı ele alıyor. Lorca’nın, ölüme yazgılı hayatların karanlık dünyasını şiirsel bir dille anlattığı Kanlı Düğün’de ölüm, bir dilenci kadın kılığında yazgının yolunu çizecek.

Festivalin İstanbul ayağı olan Sabancı Üniversitesi’nde ise 13 Nisan akşamı Çolpan İlhan - Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından Kafesten Bir Kuş Uçtu (Guguk Kuşu) adlı oyun sahnelenecek. Oyunda tutuklu olduğu cezaevinde çalışmaktan kurtulmak için deli taklidi yaparak güvenlik önlemlerinin az olduğu bir akıl hastanesine sevk edilen McMurphy adlı mahkûmun geçirdiği zaman konu ediliyor.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/sabanci-uluslararasi-adana-tiyatro-pembenar-detay-etkinlik-2040319/


Yorumlar
"Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.